National

Ce salariu va avea Ludovic Orban în 2020 ca prim-ministru al României

Publicat: 03 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce salariu va avea Ludovic Orban în 2020 ca prim-ministru al României

Președintele Klaus Iohannis a anuțat numele noului premier desemnat al României, după ce Guvernul Dăncilă a picat. După ce moțiunea de cenzură, inițiată de PNL, a trecut și Viorica Dăncilă nu se mai află în funcția de premier, se știe numele celui mai nou prim-ministru român. Ludovic Orban este cel care va forma noul Guvern al României.

Ce salariu va avea Ludovic Orban ca Premier al României

În actuala funcție de premier al României, Ludovic Orban încasează, la fel ca predecesoarea lui de la PSD, un salariu brut de 15.950 de lei. Suma este una ce apare în Legea salarizării unitare, în grilele de salarizare a demnitarilor. Si este indicată în dreptul funcției de premier.

Concret, după câteva calcule simple, se poate deduce că liderul PNL ar putea încasa un salariu net de 9.330 de lei. Ceea ce reprezintă o sumă ce depășește valoarea de 2.000 de euro, în fiecare lună.

În ianuarie 2020 vor avea loc majorări salariale

Dacă guvernul majorează salariul minim cu 7 procente, așa cum a anunțat, asta înseamnă că în conturile politicienilor vor intra și cu până la 2000 de lei în plus.

Salariile primilor oameni în stat se calculează în funcție de salariul minim pe economie, potrivit legii salarizării. Dacă Guvernul majorează de la 1 ianuarie salariul minim la 2230 de lei, asta înseamnă că președintele țării va câștiga aproape 27 mii de lei. Iar premierul și șefii Parlamentului vor încasa peste 25 de mii de lei. Și salariul vicepremierului și al miniștrilor va crește considerabil. Nici parlamentarii nu se lasă mai prejos. Un senator sau deputat fără funcții va câștiga nu mai puțin de 20 mii de lei.

Cu cât cresc salariile demnitarilor

  • Președintele României – 24.960 lei – 26.760 lei
    Premier/ Președinții Parlmentului- 23.920 lei – 25.645 lei
    Vicepremier- 22.256 lei / la 23.861 lei
    Ministru – 21.840 leu /23.415 lei
    Senator/Deputat -18.720 lei / la 20.070 lei

Ce va face Ludovic Orban ca premier?

Odată cu numirea în funcție, Ludovic Orban a anunțat și ce va face, ca premier al României. Se gândește deja să reducă subvenția pentru partidele parlamentare, care în luna octombrie a fost de 21 de milioane de lei. Mai bine de jumătate din sumă a mers către PSD.

„Principalele noastre obiective sunt legate de corectarea gravelor erori ale guvernării PSD: de la supraacciza la combustibil, până la prevederile din OUG 114 în domeniul energiei, comunicaţiilor, a Pilonului II de pensii, a sistemului financiar-bancar, supraimpozitarea part-time-ului şi introducerea split TVA”, a spus Ludovic Orban, legat de acest subiect.

Adauga un comentariu