Stiri si curiozitati

Ce se dă la porci pentru poftă de mâncare: Sfaturi utile date de fermieri

Publicat: 13 oct. 2021
porc care mananca
Când porcii nu primesc suficientă apă de băut, devin letargici

Cei care cresc porci în propria gospodărie se confruntă de multe ori cu o problem la care nu găsesc rezolvare. Astfel, se întâmplă ca porcii să renunțe să mănânce și se întreabă ce se dă la porci pentru poftă de mâncare.

Fermierii susțin că mai multe lucruri ar putea fi în neregulă cu porcul sau cu porcii care nu vor să mai mănânce dar, din fericire, există mai multe soluții pe care le puteți încerca să îi determinați să mănânce.

mai multi porci

Hrănirea este forate importantă

Dacă sunt hrăniți corect, în prima lună de la naștere, purceii își măresc masa corporală de 5-6 ori. Pentru asta, pe lângă laptele matern, sugarii trebuie să primească suplimentar furaje.

Ca să se dezvolte corespunzător purceii trebuie obișnuiți de timpuriu și treptat cu hrana uscată. Fiindcă stomacul sugarilor este mic, ei trebuie să mănânce câte puțin, dar des, de minim 8-10 ori pe zi.

Furajul solid, apa și mineralele trebuie împrospătate zilnic și puse în jgheaburi mici, special concepute ca să nu le ajungă scroafa. Cele mai potrivite suplimente minerale pentru purcei sunt argila roșie și cărbunele de lemn. Pe urmă, acestea pot fi înlocuite cu lapte, terci sau chisel.

Este important ca nutrețurile să fie mereu proaspete deoarece purceii sunt sensibili la boli ale stomacului.

porc care mananca

Ce se dă la porci pentru poftă de mâncare: Cum să-i faci să bea apă

În cazul în care porcii refuză să mai mănânce, un prim pas ce trebuie urmat este să încercații să-i faceți să bea apă. Pentru asta, fermierii au mai multe trucuri pentru a-i determina pe porci să bea apă.

De obicei, fermierii apelează la o sticlă pe care ați folosi-o pentru un vițel pentru a-i determina pe porci să bea apă. Este vorba despre acele sticle care au un mamelon uriaș de cauciuc pe ele și care se găsesc în comerț. Astfel, trebuie să le dați apă din această sticlă la fiecare jumătate de oră.

Motivul pentru care aportul de apă este direct legat de consumul de alimente este că atunci când porcii nu primesc suficientă apă de băut, devin letargici. Când devin letargici în mod natural, nu se vor ridica să-și mănânce mâncarea.

doi porci

Pentru a face porcii să bea apă trebuie ca aceasta să fie curată.

Un alt truc la care apelează fermierii pentru a face porcii să mănânce este folosirea îndulcitorilor, precum amestecul kool-aid, pe care să-l stropiți în apa porcilor pentru a-i face să bea apă. Și mierea este o soluție la care apelează fermierii. Pentru asta, trebuie să puneți o lingură sau două pline cu miere în apa lor și este posibil să bea apă.

În momentul în care porcii încep să bea apă, înseamnă că aceasta era problema și poți începe să le dai mâncare.

mai multi porci

Schimbarea hranei poate fi soluția

Sunt situații în care porcii refuză hrana deoarece nu mai vor acel tip de mâncare pe care îl dai. Dacă porcii nu sunt bolnavi, atunci cu siguranță schimbarea hranei îi va face să mănânce din nou deoarece acestea adoră mâncarea.

Dacă ați încercat mai multe tipuri de hrană, înseamnă că porcii sunt bolnavi. Fiind foarte rezistenți, în momentul în care porcii sunt bolnavi înseamnă că este ceva foarte grav.

Atunci când considerați că un porc nu mănâncă pentru că este bolnav, ar trebui să-l separați de ceilalți purcei.

Adauga un comentariu