National

Ce se întâmpla cu românca infectată cu COVID-19 în Grecia! Anunţul MAE

Publicat: 04 iul. 2020
Noi cazuri de coronavirus la Ambasada de la Londra și în cadrul Centralei MAE
Ministerul Afacerilor Externe

Cetăţeanul român, aflat în vacanţă în Creta, depistat pozitiv cu COVID-19, este în prezent în autoizolare la hotel, urmând că duminică să fie transportat la o altă unitate hotelieră, în carantină, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

Conform sursei citate, respectiva persoană a sosit în Republica Elenă joi, 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta.

„Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, a precizat sursa citată.

MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs. Potrivit presei greceşti, este vorba de o româncă, aflată în vacanţă împreună cu soţul ei.

O româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus

Românca diagosticata cu coronavirus se afla împreună cu soţul ei într-o vacanţă pe insulă grecească Creta. Aceasta a fost confirmată, împreună cu soţul ei, pozitivă la infectarea cu coronavirus.. Anunţul a fost făcut sâmbăta, 4 iulie 2020 de către autorităţile din Grecia. Autorităţile sanitare din Grecia au intrat în alertă după ce testul făcut pe femeie a ieşit pozitiv. Protecţia Civilă locală şi autorităţile sanitare au acţionat în localizarea turistei din România pentru a-i transmite faptul că testul COVID-19 a ieşit pozitiv. Românca este primul caz confirmat în Grecia a unui turist străin. După mai multe căutări, femeia a fost găsită.

Adauga un comentariu