Magazin

Ce se întâmplă cu un credit de nevoi personale după căsătorie?

Publicat: 28 oct. 2021

Dacă v-ați hotărât să vă căsătoriți, felicitări! La bine și la greu? Oare? Dar dincolo de momentele minunate care vă așteaptă, poate vă întrebați ce se va întâmpla cu vechiul dvs. credit de nevoi personale? Ce rol joacă certificatul de căsătorie în toată treaba asta? Viitorul soț va răspunde în mod obligatoriu solidar pentru aceste împrumuturi? Avem răspunsul potrivit.

În contextul unui credit de orice fel, mai ales imobiliar, este mai bine să fii în cuplu, evită acele anunțuri unde se dai de oameni serioși care împrumută bani! Pentru mulți oameni, cumpărarea de bunuri imobiliare este un proces mult mai complicat decât căsătoria! Mai bine, creditul făcut împreună vă permite să beneficiați de condiții favorabile cu o capacitate de rambursare mai mare. Acest lucru este valabil atât pentru vechile credite cu aprobare imediată, cât și pentru cele noi.

Contractul de căsătorie afectează vechile credite?

Da. În funcție de cum alegeți să va căsătoriți (cu regimul de separare a proprietăților sau a bunurilor comune), responsabilitățile dvs. vor fi diferite. Ați putea fi considerat singurul responsabil pentru rambursarea ratelor lunare ale creditelor dvs. Sau dvs. și soția puteți fi considerați solidari în ceea ce privește creditul de nevoi personale contractat anterior căsătoriei.

Ce se întâmplă cu vechile împrumuturi în cazul separării bunurilor?

Dacă optați pentru un contract de căsătorie în regimul de separare a proprietății, fiecare dintre voi păstrează proprietatea exclusivă asupra proprietății pe care ați deținut-o înainte de această nouă uniune. Același lucru este valabil și pentru datoriile și împrumuturile. Soția dumneavoastră nu poate fi dată în judecată pentru neplata lor.

Cum îmi gestionez vechile credite în regim de bunuri la comun?

Ați ales să va căsătoriți sub regimul bunurilor la comun. Să știți că fiecare dintre voi răspunde pentru datorii, precum și pentru un credit de nevoi personale sau imobiliare contractate înainte de căsătorie. Pentru a le rambursa, vă angajați împreună să le plătiți din proprietățile și veniturile personale.

Trebuie să știți că toate bunurile, indiferent de originea lor, sunt comune. Toate datoriile și creditele curente sau viitoare, inclusiv cele dinainte de căsătorie, sunt, de asemenea, comune. Dvs. și soția dumneavoastră veți participa împreună la rambursarea acestora.

Poate soția să devină co-debitor dacă dorește?

Dacă ați luat un credit ipotecar înainte de căsătorie, sunteți considerat unicul proprietar al bunurilor/serviciilor plătite. Chiar dacă venitul comun este folosit pentru a rambursa ratele lunare.

Pentru ca soțul/soția să fie considerat oficial drept co-debitor, contactați consilierul bancar pentru a studia termenii și condițiile care vă vor permite să stabiliți un nou contract pe cele două nume ale dumneavoastră.

Acest proces este, de asemenea, esențial pentru a vă proteja reciproc în caz de separare sau deces.

Dincolo de a-ți transforma viața în mai bine, căsătoria reprezintă și o schimbare semnificativă din punct de vedere administrativ. Așa cum poate implica schimbarea numelui de familie și chiar a adresei, căsătoria are și consecințe financiare. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru persoana iubită este să-i spuneți despre situația dvs. referitoare la un credit de nevoi personale pe care l-ați luat înainte de căsătorie. O ajutați astfel să aleagă dacă va face sau nu parte din această „aventură” financiară.

Adauga un comentariu