Lifestyle

Ce se întâmplă dacă bei o linguriță de ulei de măsline seara sau dimineața pe stomacul gol. Rezultatele sunt uimitoare!

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se întâmplă dacă bei o linguriță de ulei de măsline seara sau dimineața pe stomacul gol. Rezultatele sunt uimitoare
Este recomandat, daca puteti, sa luati cate o lingurita de ulei de masline dimineata

Toți știu de beneficiile uleiului de măsline pentru sănătate. Acestea este un remediu foarte bune pentru multe probleme de sănătate și nu numai. Datorita conținutului ridicat de antioxidanți, ulei de măsline este utilizat foarte des și în industria cosmetică pentru prepararea șampoanelor, măștilor dar și a cremelor. Dar pe lângă uzul extern, acesta este eficient și pentru uz intern. Dar ce se întâmplă dacă bei o lingura de ulei de măsline dimineața și seara?

Uleiul de măsline este utilizat pentru a trata constipația, durerea de dinți, secreția nasului, hemoroizii, bolile inimii, bolile stomacului, a vezicii biliare, a pielii și a scalpului și și nu numai.

Beneficii generale ale uleiului de măsline

Uleiul de măsline conține foarte multe vitamine, minerale și antioxidanți. Acest lucru se datorează majorității proprietăților sale utile și chiar curative:

  • efect anti-îmbătrânire – netezește ridurile, restabilește elasticitatea pielii;
  • atunci când este aplicat extern, hidratează pielea și previne pierderea umezelii;
  • efectul imunostimulator al uleiului se datorează prezenței vitaminelor și a oligoelementelor esențiale;
  • efect antiinflamator;
  • efect analgezic;
  • ajuta la eliminarea grăsimilor dăunătoare – colesterolului din organism;
  • normalizează activitatea sistemului cardiovascular și a tensiunii arteriale;
  • accelerează vindecarea rănilor;
  • protejează pielea de efectele negative ale mediului;
  • restabilește activitatea tractului gastro-intestinal.

În medicina naturista se folosește ulei de măsline pentru constipație, pentru a trata răceala obișnuită. În plus, uleiul de măsline este foarte eficient pentru diferite afecțiuni ale părului și ale scalpului.

Ulei de măsline băut seara sau dimineața pe stomacul gol

Uleiul de măsline poate fi administrat și pe cale orala. Una dintre cele mai convenabile metode este să mănânci salate și sosuri pe baza de ulei de măsline. Acest lucru este cel mai ușor vara.

Iarna, consumul de salate proaspete nu este intotdeauna posibil. În acest caz, puteți să beți cate o lingura de măsline chiar și pe stomacul gol. Dacă nu puteți face acest lucru, puteți amesteca uleiul de măsline cu o ceașcă de chefir sau iaurt.

Este sănătos să bei ulei de măsline dimineața și seara? Incontestabil. În acest fel toate substanțele utile sunt absorbite.

Cum să consumi ulei de măsline pentru a nu face rău organismului

Există mai multe variante prin care poți să consumi de ulei de măsline:

  • Dimineața pe stomacul gol;
  • Seara la cina;
  • Pe tot parcursul zilei, amestecat cu alte feluri de mâncare sau simplu;

Seara consumul de ulei de măsline este recomandat celor care au probleme cu colonul iritabil.

Dacă dimineața nu ai timp să bei o lingură de ulei, iar seara uiți în permanență de el, are sens să îl iei în timpul zilei. Amintiți-vă însă că tratamentul cu ulei de măsline extravirgin este cel mai eficient.

Majoritatea oamenilor de știință recomanda să luați ulei de măsline pe stomacul gol. Beneficiul consta în faptul că dimineața corpul este capabil să absoarbă și să utilizeze aproape toți nutrienții uleiului.

Dacă vreți să începeți să consumați ulei de măsline dimineața, pe stomacul gol, este recomandat să o faceți treptat. Începeți cu o linguriță mica în primele zile și apoi puteți mari doza până la maxim 2 linguri daca și corpul vă permite.

Atenție! Dacă aveți o intoleranta la ulei, pancreatita acuta, ulcer în stadiul acut sau probleme cu vizica biliara nu este recomandat consumul de ulei fără acordul unui medic specialist.

Adauga un comentariu