National

Ce simptom avea reporterul de la Antena1 care a fost testat cu coronavirus

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce simptom avea reporterul de la Antena1 care a fost testat cu coronavirus

La Acces Direct, în emisiunea de astăzi, Mara Bănică a vorbit despre simptomele pe care reporterul care a contactat coronavirusul le avea. Aceasta a spus ca tânăra și-a pierdut mirosul și gustul. Aceste simptome ar trebui să îi alarmeze pe cetățeni și să anunțe autoritățile pentru a fi testați pentru SARS-CoV-2.

”În afară de pierderea mirosului și a gustului, nu are alt simptom. Colega noastră mi-a zis că toate pacientele de la spitalul unde se află au același tip de simptom. Să fie și telespectatorii atenți la acest lucru. Practic nu ai nimic, dar îți pierzi gustul și mirosul”, a dezvăluit Mara Bănică.

Cele mai ciudate 7 simptome ale infecției cu noul coronavirus

Apariţia noului coronavirus a alarmat atât lumea medicală cât şi populaţia la nivel mondial. Societatea în care trăim spera să găsească soluţii la posibilele probleme medicale cu ajutorul motorul de căutare Google. În ultima perioadă, simptomele provocate de infecţia cu noul virus reprezintă principala îngrijorare a oamenilor. Redactorii Cotidianului „Bună Ziua Iași” vă prezintă o listă cu șapte simptome neobişnuite care apar din cauza COVI-19. Medicii va recomanda să fiţi atenţi la corpurile voastre şi să analizaţi modificările care vă pot indica o posibilă infecţie cu noul virus.

7 simptome ciudate ale infecției cu noul coronavirus

1. Degete „COVID-19”

Unul dintre cele mai recente simptome ale coronavirusul descoperite afectează degetele şi picioarele persoanei infectate. Ebbing Lautenbach, șeful secţiei de boli infecţioase de laScoala de Medicină a Universităţii din Pennsylvania a declarat că acest simptom cunoscut ca „degetele COVID” a fost descoperit de medicii italieni în martie. Odată ce specialiştii din America au aflat de acest simptom ciudat l-au întâlnit la un număr din ce în ce mai mare de cazuri din Statele Unite ale Americii. Ebbing Lautenbach spuena că acestea sunt „de obicei dureroase la atingere şi ar putea provoca o uşoară arsura la contactul cu căldură”.

2. Senzații ciudate la nivelul epidermei

În unele cazuri, pacienții cu coronavirus au raportat că au avut o senzație de „fizzing” pe pielea lor – au descris, de asemenea o „senzație electrică”. O mamă din Illinois, a simțit ca pielea ei „era acoperită în gheață fierbinte”. Waleed Javaid, directorul prevenirii și controlului infecțiilor de la Mount Sinai Downtown a declarat că „celulele noastre imunitare sunt activate, o mulțime de substanțe chimice sunt eliberate în tot corpul nostru și persoanele pot prezenta sau simți că există unele înțepături la nivelul pielii”.

3. Pierderea mirosului

Un studiu realizat de King’s College London a descoperit că dintre participanții care au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, 59% au raportat pierderea mirosului sau a gustului. În timp ce articolele din SUA raportează că Academia Americană de ORL și chirurgii nu sunt șocați de această apariție, afirmând că „infecțiile virale sunt o cauză principală a pierderii simțului mirosului, iar COVID-19 este cauzată de un virus”.

OMS apreciază abordarea Suediei, fără restricții dure: E un model în lupta împotriva COVID-19

4. Pierderea gustului

În timp ce o pierdere a mirosului și a gustului apar adesea în același timp și nu par a fi chiar atât de diferite, mai mulți doctori printre care și Joseph K. Han observă unicitatea pierderii simțului gustului. Joseph K. Han a declarat pentru U.S. News că „pierderea simțului gustului provine dintr-un sistem nervos complet diferit, un proces de boală diferit”. El spune că cercetătorii încearcă să-și dea seama cum noul virus provoacă acest simptom, deoarece în prezent reprezintă o incertitudine pentru experţi.

5. Probleme digestive în infecția cu coronavirus

Dacă în ultima periada aţi întâmpinat diferite dificultăţi la nivelul stomacului asiguraţi-vă că acordaţi o atenţie deosebită acestei probleme. Un studiu realizat de Grupul de experți în tratarea COVID-19 Wuhan au constatat că 48,5 % dintre pacienți au declarat că „problema lor principală” este de natura digestivă (diaree, pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale și vărsături. Conform studiului, 3% dintre pacienții care au prezentat simptome digestive nu au avut simptome respiratorii.

6. Conjuctivită

Deși conjunctivita poate fi un simptom al coronavirusului, aceasta este destul de rar întâlnită în cazul noului virus, așa că dacă ai ochii roşii şi senzaţie de mâncărime, nu te panica. Academia Americană de Oftalmologie raportează că aceasta afecţiune se dezvoltă la doar unul până la trei la sută dintre persoanele cu coronavirus. Jeff Pettey de la Universitatea din Utah, spune că „fără simptomele obișnuite de febră, tuse sau dificultăți de respirație, este extrem de puțin probabil să fie legat de coronavirus”.

7. Starea de confuzie produsă de coronavirus

Experții au descoperit câteva cazuri de persoane infectate cu COVID-19 care s-au confruntat cu o înrăutăţire a funcţiilor cerebrale. Într-un caz, un bărbat în vârstă de 74 de ani din Florida și-a pierdut capacitatea de a vorbi. Un alt caz s-a produs la începutul lunii aprilie, când o femeie de aproximativ 50 de ani abia şi-a amintit propriul nume. Acestea au fost dovezi ale scăderii abilităților de amintire și de răspuns care s-au agravat în timp.

„Modelul de implicare și modul în care acesta a progresat rapid în câteva zile este în concordanță cu inflamația virală a creierului”, a spus Elissa Fory pentru The New York Times. „Acest lucru poate indică faptul că virusul poate invada creierul în cazuri rare.”

Adauga un comentariu