Actualitate

Ce slujbe de dezlegare de farmece trebuie făcute în caz de deochi, blestem sau dacă ți s-au făcut vrăji

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce slujbe de dezlegare de farmece trebuie făcute în caz de deochi blestem sau dacă ți s-au făcut vrăji
Anumite slujbe speciale, pe care le pot oficia doar unii preoți, dar totodată și psalmi sau acatiste pot dezlega farmecele

Deoarece foarte multă lume crede în astfel de practici, în asemenea situații se apelează adesea la slujbe bisericești de dezlegare de farmece. Oricum, părerile sunt împărțite în ceea ce privește existența și puterea deochiului, blestemului, farmecelor sau vrăjilor. Și totuși, persoanele care au fost afectate de puterea lor malefică sunt dovada vie a existenței acestora. Din fericire, calea cea mai simplă și eficientă totodată de a scăpa din mrejele acestor energii diabolice o reprezintă calea credinței.

Chiar dacă cel mai adesea lumea ia în derâdere astfel de obiceiuri, cum ar fi vrăjile, farmecele, deochiul ori blestemele, în zona rurală cu precădere ele sunt menite a inspira teamă. Și aceasta deoarece respectivele activități care țin mai mult de zona superstițiiilorsunt adânc înrădăcinate în conștiința populară. Așadar, farmecele și blestemele există din vremuri străvechi, fiind recunoscute chiar și de Biserică, care le combate prin anumite rugăciuni. În acest sens, sunt unii preoți care pot oficia slujbe ce pot rupe vrăjile și îndepărta farmecele.

Ce sunt slujbele de dezlegare de farmece

Potrivit unui studiu făcut în urmă cu câțiva ani, doi din trei români cred în astfel de practici oculte. Așadar nu e de mirare că în general lumea de la sate crede și se teme totodată de puterea deochiului, de blesteme transmise din neam în neam, de argintul viu, de cununiile legate ori de farmece. Și chiar dacă pentru rezolvarea unor astfel de probleme, unii sunt tentați să apeleze tocmai la persoane care practică magia, sfatul preoților este să se apeleze la rugăciuni.

În acest sens, există anumite slujbe speciale pe care le pot oficia doar unii preoți, dar totodată sunt și psalmi sau acatiste care pot dezlega farmece, iar cei care se află sub puterea vreunui blestem se vor liniști sufletește. În acest sens, dacă unii îşi caută cu disperare dragostea, alţii vor să-și recapete sănătatea ori să scape de farmece. Iar  toate acestea se pot împlini prin oficierea unor slujbe de dezlegare. În fapt, ele constau în citirea unor rugăciuni foarte puternice, care se numesc molifte. Totuși, ele trebuie întregite cu multă credință, dar și rugăciune, respectiv post.

Care sunt cele mai puternice molifte

După cum spuneam, cei aflați în suferință caută ajutorul la biserici și mănăstiri pentru dezlegări de farmece. Iar cea mai puternică astfel de rugăciune constă în săvârșirea moliftelor Sfântului Vasile. Această slujbă poate îndepărta duhurile necurate care au pus stăpânire pe cineva, alungă blestemele, dar pot şi vindeca anumite boli. Ele se citesc de obicei chiar pe 1 ianuarie, după Sfânta Liturghie. Apoi, în continuarea acestora, se citesc moliftele Sfântului Ioan Gură de Aur, care sunt rugăciuni contra blestemului, cu o foarte mare putere de vindecare. Ele trebuie rostite doar de către duhovnicii cu mult har, care postesc şi duc o viaţă fără de păcat.

E bine de știut că înainte de a merge la o astfel de slujbă, trebuie să te spovedeşti şi să ţii post negru în ziua respectivă. Nu în ultimul rând, de mare folos mai este și rugăciunea Sfântului Ciprian, despre care credincioșii cred că poate dezlega blestemele și înlătură vrăjile. Aceasta este o rugăciune pe care numai preotul o citeşte, în timpul slujbei de dezlegare, în special în serile de miercuri şi vineri. Așadar, Biserica recomandă apelarea cu credință la astfel de slujbe de dezlegare de farmece.

Adauga un comentariu