Local

Ce spun procurorii despre cazul celor zece ieşeni morţi din cauza spirtului contrafăcut din comerţ

Publicat: 03 mai 2020

Polițiștii ieșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

„La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale, din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Polițiștii ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza județului Iași, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iași, ar fi achiziționat alcool sanitar, de pe raza municipiului București, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăți de pe raza județului Iași.

În urma activităților desfășurate au fost identificate aceste societăți comerciale și au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizele efectuate, în substanță ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acțiune au participat și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov.

Cercetările continuă.”, transmit polițiștii ieșeni.

„În cursul zilei de azi, 03.05.2020, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale din municipiul București și județul Ilfov.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă în forma agravată, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse, constând în aceea că, în cursul lunii aprilie 2020, o societate comercială de pe raza mun.Bucureşti, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă cauzată de răspândirea infecţiilor cu virusul COVID 19,  a oferit şi livrat reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Iaşi mai multe baxuri conţinând pet-uri a câte 500 ml, pe care erau aplicate etichete inscripţionate „Alcool sanitar”, ducând în eroare reprezentanţii firmei cu privire la faptul că produsul achiziţionat ar fi alcool sanitar, în condiţiile în care analizele toxicologice efectuate în cauză au evidenţiat prezenţa alcoolului metilic în cantităţi mari, în scopul obţinerii unui folos patrimonial injust.

Totodată,  reprezentanţii societăţii din Iaşi au distribuit produsele achiziţionate mai multor agenţi economici de pe raza judeţului Iaşi.

În urma folosirii/ingestiei acestui produs, mai multe persoane au decedat. Astfel, în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza județului Iași au fost înregistrate 10 decese care au fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic.

În desfăşurarea activităţilor s-a beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la efectuarea percheziţiilor au participat și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, potrivit procurorilor

Reamintim că zece ieșeni au decedat după ce au consumat spirt contrafăcut din comerț. Mai multe detalii aici!

Comentarii
  • Azi 03.05.2020 orele 16,00 primarul BELCESTIULUI ,Ciobanita Constantin a mers cu masina Duster a primariei la fostul viceprimar ,penalul MAFTEI AUREL iar aici a mai facut ceva cobinatii .
    Fostul vice a fost arestat in anul 1998 pentru delapidare desi era vice la comuna Belcesti si primar tot acest Ciobanete era .

  • DA,e vorba de primarul betiv CIOBANITA CONSTANTAN ,el gireaza contrabanda cu alcool sanitar cu metilic de la chiorul lui Costin Marin

  • Si primarul Ciobanita ne beleste noua pula la cei care nu il mai alegem /sa vedem cind ajunge in opozitie ce cosmaruri va avea ghiortoiul

Adauga un comentariu