Actualitate

Ce spune Alexandru Rafila despre vaccinarea obligatorie în România

Publicat: 07 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune Alexandru Rafila despre vaccinarea obligatorie în România
Alexandru Rafila nu ia în calcul introducerea vaccinării obligatorii în țară MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Alexandru Rafila a vorbit în direct la un post de televiziune despre vaccinarea obligatorie în România. Ministrul Sănătăţii a dat asigurări că în interiorul Guvernului nu s-a pus niciodată problema introducerii unei astfel de măsuri. Rafila a explicat faptul că în aceste momente, varianta Omicron a COVID-19 face o mică diferență între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

În altă ordine de idei, în cadrul aceleiași emisiuni, Alexandru Rafila a vorbit și despre eliminarea restricțiilor din România. Ministrul consideră că de la sfârșitul lunii martie românii vor putea să se bucure de acest aspect.

Alexandru Rafila, despre vaccinarea obligatorie în România

Într-o intervenţie publică Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinarea obligatorie în România. Ministrul a dat publicității unele statistici referitoare la felul de boală pe care persoanele nevaccinate îl dezvoltă în comparație cu cele vaccinate. Alexandru Rafila a arătat faptul că Omicron face mici diferențe în ceea ce privește infectarea persoanelor vaccinate în comparaţie cu cele nevaccinate, dar când vorbim despre procentul de persoane vaccinate care fac forme grave ale bolii, situația se schimbă. Așadar, vorbim despre 2 persoane vaccinate care dezvoltă forme grave de boală în comparație cu 8 persoane nevaccinate:

„Acum din păcate varianta Omicron face o deosebire destul de mică între persoanele vaccinate şi nevaccinate.

Referitor la vaccinare trebuie să fim foarte tranșanți. Vaccinarea oprește în mică măsură transmisibilitatea acestei tulpini dar cifrele pe car ele avem acum în România demonstrează faptul că persoanele nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală sau dacă ne referim la deces cu atât mai mult într-o proporție de 8 la 10. Adică 8 persoane nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală versus 2 persoane vaccinate. Deci diferența este semnificativă şi pledează în favoare vaccinării. A explicat Alexandru Rafila la antena3.ro.

Cânt vor fi eliminate restricțiile din România

În aceeași emisiune, Alexandru Rafila a anunțat şi data la care vor fi eliminate restricțiile din România. Așadar, începând cu sfârșitul lunii martie, ministrul precizează că românii vor avea din ce în ce mai puţine restricții. S-ar putea renunța şi la starea de alertă, iar sectorul economic va fi din ce în ce mai puţin afectat:

Odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez măcar o rezervă, pentru că, deși pot face estimări, nu am certitudini. Prefer să fiu mai rezervat. Dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală. (…)explica Alexandru Rafila într-o declarație publică făcută,

Asta în condițiie în care tot mai multe țări au renunțat deja la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19. Este și cazul Danemarcii care a eliminat absolut toate restricțiile dîn țară. În altă ordine de idei, vaccinarea obligatorie în România a mai fost subiect de discuție în momentul în care Guvernul anunța impunerea certificatului verde de vaccinare la locul de muncă. Decizia a stârnit numeroase controverse în spaţiul public, iar Executivul a anunțat că nu vor lua asemenea măsuri

 

Adauga un comentariu