Actualitate

Ce spune dr. Beatrice Mahler despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune dr. Beatrice Mahler despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu
Traian Băsescu a suferit în urmă cu doar câteva zile un AVC

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, şi-a expus punctul de vedere în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României.

Reamintim faptul că Băsescu a suferit un atac vascular cerebral şi se află de câteva zile într-o clinică privată din Bruxelles, Belgia.

Dr. Beatrice Mahler, despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu după ce a suferit un AVC

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a suferit un AVC în urmă cu doar câteva zile. Acesta a fost transferat de urgenţă la o clinică din Paris, Franţa unde a fost operat pentru a i se monta un stent. Având în vedere istoricul medical al acestuia, dr. Beatrice Mahler a oferit o serie de explicaţii despre riscurile la care este expus fostul şef al statului român.

Managerul institutului din Capitală a fost interpelată în ce măsură afecțiunea pulmonară poate crea probleme organismul unui om vârsta lui Traian Băsescu, şi anume 70 de ani. Medicul Beatrice Mahler a explicat că sistemul nervos poate fi afectat prin lipsa oxigenului, astfel având ameţeli şi anxietate.

„BPOC este o bronșită cronică obstructivă care produce treptat distrucția plămânului. E o boală a fumătorului în care plămânul se distruge la nivelul unei inflamații cronice. Dar această inflamație nu rămâne doar acolo, ci se extinde. Ne așteptăm să aibă insuficiență respiratorie, ne așteptăm să fie afectată inima. Din păcate afectează și sistemul nervos pentru că lipsa de oxigen poate duce la amețeli, anxietate. Calitatea vieții e profund afectată”.

De asemenea, medicul a fost întrebat dacă Traian Băsescu îţi poate pierde viaţa. Dr. Mahler a transmis că dacă continuă să fumeze, fostul preşedinte îşi poate pierde capacitatea pulmonară mult mai rapid.

„Din păcate, pacientul cu BPOC, dacă e fumător și continuă să fumeze, își pierde capacitatea pulmonară mult mai repede. Majoritatea celor cu BPOC face pneumonii, moment în care funcția pulmonară se defectează”, a mai spus medicul.

Cum se simte în acest moment Traian Băsescu

Soția fostului președinte al României a transmis care este starea lui Traian Băsescu după ce a suferit un AVC. Maria Băsescu a afirmat că acesta se află încă spitalizat și se simte un pic mai bine.

„În acest moment este încă la spital. Se simte că la spital”, a declarat Maria Băsescu, marţi dimineaţă pentru România Tv.

De asemenea, medicul fostului șef de la Cotroceni susține că în aceste momente Băsescu aude și poate vorbi, iar situația pare că se ameliorează.

”Am vorbit cu el, cu familia lui, totul este bine. Îl puteți întreba pe el sau pe familia lui (n.r. cât va mai sta internat)”, a spus cel prezentat de România TV ca fiind ”medicul lui Traian Băsescu”.

Reamintim faptul că înainte ca Băsescu să sufere un AVC, europarlamentarul a primit o veste grea. ÎCCJ a decis că a fost colaborator al Securității. Unele voci susțin că acesta nu a fost constrâns, iar colaborarea lui a fost una de bună voie.

Medicii monitorizează îndeaproape starea de sănătate a lui Traian Băsescu pentru a nu apărea complicații și cel mai probabil ar putea transmite noi detalii despre eventualele modificări.

Adauga un comentariu