Actualitate

Ce spune liderul UDMR, Kelemen Hunor despre certificatul verde: Este o problemă de constituționalitate

Publicat: 24 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune liderul UDMR Kelemen Hunor despre certificatul verde Este o problemă de constituționalitate
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor susține că există probleme de constituționalitate în legătură cu certificatul verde

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că în coaliție trebuie găsită o soluție, în ceea ce privește certificatul verde, care pe de o parte corespunde cerințelor medicale, pe de altă parte acoperă tot ce înseamnă drepturile constituționale.

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune despre disensiunile din coaliție pe tema certificatului verde Covid obligatoriu la locul de muncă faptul că „domnul ministru Rafila din punct de vedere medical susține varianta introducerii certificatului verde la locul de muncă sau în cazul în care nu există sau nu dorește persoana să fie vaccinată, pentru că nu poți să obligi, atunci rămâne varianta testelor, tot ce dovedește că omul este sănătos. Ăsta este punctul lui de vedere medical, profesional, susținut și cu toate argumentele. Varianta aceea în care era prevăzut acest certificat de vaccinare, certificat verde a fost dată constituționaliștilor și ei au zis că este o problemă de constituționalitate, fiind vorba de dreptul la muncă și de aceea nu am mers mai departe (…). A rămas să căutăm o soluție juridică ce satisface în același timp și zona asta constituțională, dar corespunde și cerințelor medicale”.

Întrebat, la RFI, dacă o soluție ar fi ca certificatul Covid să nu fie obligatoriu la locul de muncă, așa cum s-a vehiculat în ultimele zile, vicepremierul a răspuns: „Da, e o variantă, bineînțeles, dar încă nu am luat o decizie, nu este o chestiune care poate fi decisă de la o zi la alta. Rafila susține cu argumente profesionale, medicale, poziția lui și sunt convins că are dreptate. Pe partea cealaltă și cei care spun că fiind vorba despre un drept fundamental, nu poți să-l îngrădești”.

Întrebat dacă actuala coaliție se teme de presiunea străzii, după mitingul AUR, liderul UDMR a spus că nu s-a discutat despre acel protest decât din prisma implicării foțelor de ordine.

„Nu, nu cred că e vorba de așa ceva, pentru că nici măcar nu am discutat despre acel miting mai mult decât participarea sau implicarea forțelor de ordine. Astfel de mitinguri au fost, vor fi. În politică, atunci când ești convins că faci un lucru bun, la modul general, atunci nu te oprești, dar dialogul nu poate fi evitat. Nu e vorba de a ne speria, de a ne opri”., a mai spus Kelemn Hunor​.

 

Adauga un comentariu