Prima pagină » Actualitate » Ce spune premierul Florin Cîțu despre protestele din România: Trebuie să respecte legea
Ce spune premierul Florin Cîțu despre protestele din România: Trebuie să respecte legea

Ce spune premierul Florin Cîțu despre protestele din România: Trebuie să respecte legea

29 mart. 2021, 10:36,
George Cristian în Actualitate

În cadrul unei conferinţe de presă, premierul Florin Cîțu a avut o reacţie la protestele din România. Acesta susţine că îi înţelege pe protestatari dar că trebuie să respecte legea.

De altfel, premierul a mai explicat faptul că spitalele sunt aglomerate iar noul val al pandemiei de COVID-19 este mai grav decât precedentele.

Florin Cîțu îi înţelege pe românii care au protestat

Într-o declaraţie oficială, premierul Florin Cîțu a declarat că îi înţelege pe românii care au protestatat şi susţine că aceştia au obosit după un an de restricţii. Totuşi, legea trebuie respectată în contextul în care spitalele sunt foarte aglomerate. De altfel, premierul a declarat că trebuie să continue campania de vaccinare:

„Avem opinii diferite. Pentru mine important este să continue campania de vaccinare, este important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Știți foarte bine că spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm măsuri. Oamenii trebuie să respecte legea, toți trebuie să respectăm legea! Eu îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Toți am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile și am depus toate eforturile”, a spus premierul.

Declaraţiile vin în contextul în care în cursul nopţii de duminică spre luni, în mai multe orașe din România au fost mai multe proteste ale oamenilor care s-au arătat nemulţumiţi de restricţiile impuse de Guvernul României.

Florin Cîțu dispus să discute cu specialiştii PSD

O declaraţie destul de controversată a fost făcută de Florin Cîțu. Premierul a anunţat că este dispus să comunice cu specialiştii din PSD pe fondul valului al treilea pandemic. Acesta susţine că în acest emomente nu este loc pentru divergente şi că se poate aşeza la aceeaşi masă cu reprezentanţii PSD şi cu specialiştii acestora:

„Tocmai că știm că există în societate o oboseală dar n-am trecut de pandemie. Am luat aceste măsuri și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare. În aprilie o să avem 4,5 milioane de doze de vaccin. O să creștem capacitatea la 100.000 de oameni vaccinați zilnic. O să avem 10 milioane în luna august în loc de luna septembrie. În același timp amvăzut la PSD mesaje puţin confuze. Pe de-o parte spuneau că România e relaxată, iar acum zic că impunem restricții. Eu sunt dispus să ascult specialiștii din PSD. E momentul să stăm la masă”, a spus Florin Cîțu, premierul României.

Noile restricţii, motiv de proteste

În mai multe oraşe din România au avut loc o serie de proteste. Acestea au fost cauzate pe fondul unei nemulţumiri colective în jurul noilor măsurii de restricţii luate de Guvernul României.

Oficialii au anunţat faptul că în localităţile în care indicele de infectare depăşeşte 4 la mia de locuitori, activitatea unităţilor comerciale se va sista la ora 18, iar mişcarea va fi îngrădită de la ora 20.00 în weekend. Totuşi, dacă localitatea depăşeşte indicele de infectare de 7,5 la mia de locuitori, restricţiile vor fi aplicate pe toată săptămâna.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`