Actualitate

Ce spune primarul Nicușor Dan după întâlnirea cu greviștii STB: „Lipsă de comunicare”

Publicat: 21 ian. 2022
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului ține o mască în mână

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut declarații după întâlnirea cu angajații STB care au organizat o grevă. Edilul a făcut vineri, 21 ianuarie 2022, apel la înțelepciunea șoferilor, după ce Tribunalul București a decis că greva acestora este ilegală.

„Fac apel la înțeleciune”, a spus Nicușor Dan, făcând trimitere la decizia Tribunalului București.

Reamintim faptul că Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, acţiunea iniţiată de STB faţă de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.
„Dispune încetarea grevei ca ilegală şi reluarea imediată a activităţii”, a decis instanţa.

Nicușor Dan, despre cererile angajaților STB

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că cererile angajaților STB sunt diferite față de cele înaintate de sindicaliștii din STB, la întâlnirea cu membrii Consiliului de Administrație.

”Aceste măsuri pe care oamenii și le doresc, nu fac parte din lista cu care sindicatul s-a dus la întâlnirea cu Consiliul de Administrație al STB. Al doilea punct remarcat ar fi o lipsă de comunicare și în ierarhia STB și aici trebuie să discutăm.

De asemenea, din discuția foarte directă avută cu acești oameni a reieșit nivelul de irațional, despre care vă vorbeam azi dimineață. Nici ei nu înțeleg anumite elemente.

Am stabilit două lucruri:

1. Am solicitat ca dialogul între CA al STB și sindicat să aibe loc cât mai curând poosibil, iar pentru asta trebuie să existe dorință de ambele părți.

2. Invitația ca fiecare depou/autobază să își desemneze un reprezentant, iar astăzi la ora 18.00 vom avea o discuție.

Situația este în evoluție și avem nevoie de o discuție rațională pentru a rezolva o problemă care afecteză sute de mii de oameni”, a spus Nicușor Dan.
Adauga un comentariu