National

Ce spune, Raed Arafat despre declaraţiile lui Cheloo: Se încurajează un comportament periculos

Publicat: 09 iul. 2020
Raed Arafat si Cheloo
Raed Arafat si Cheloo

Raed Arafat denunţă aşa-zise campanii organizate împotriva măsurilor oficiale de limitare a efectelor pandemiei. Secretarul de stat vorbeşte despre vedetele care critică măsura purtării măştii, susţinând că aceste persoane încurajează un comportament periculos. Reacţia vine două zile după ce Cheloo, solistul trupei Paraziţii, a anunţat că refuză să poarte „botniţa lui Arafat”.

„Din momentul în care am început să luăm măsuri de relaxare, de atunci noi am spus că ele pot fi compensate cu măsurile de protecție individuală – mască, igienă în continuare, neparticipare la activități în zone aglomerate, respectarea regulilor la locul de muncă, în transportul în comun. Din păcate, în ultima perioadă am văzut o intensificare a campaniilor realizate de personaje cunoscute, chiar de vedete care vin și îi contrazic pe cei care recomandă aceste lucruri , care încearcă să spună că portul măștii poate să fie refuzat, în ideea că este libertatea fiecărei persoane să refuze (…) Altul acuză că noi punem oamenii să poarte mască pentru că sunt interese financiare în spate. Și una dintre cele mai importante modalități de a convinge tinerii să nu poarte mască a fost asimilarea ei cu sclavia. Toate aceste lucruri au făcut să influențeze o parte dintre oameni, o parte din grupurile țintă. Aceste campanii sunt organizate bine, nu sunt făcute de o persoană sau alta se vede că sunt organizate”, a declarat la TVR, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Aceste opinii sunt văzute, potrivit lui Raed Arafat, numai din punctul de vedere al individului, sunt considerate drepturi ale individului, dar aici este vorba despre impactul pe care îl are un individ asupra celorlalți, asupra comunității.

„Eu nu pot, ca individ, dacă decid să nu respect regulile, să mă duc și să pun în pericol pe alții, care nu știu că eu sunt infectat, că eu sunt simptomatic și ei pot să devină victimele mele în final și unii dintre ei, după procentele pe care le vedem, pot ajunge la Terapie Intensivă și poate unii chiar să-și piardă viața”, a subliniat Raed Arafat.

Soluția este, în opinia secretarului de stat, reglementarea legală care să permită autorităților să ia măsuri.

Comentarii
  • ,,Tanarul roman ar trebui sa faca o scoala, sa munceasca, sa nu asculte manele, sa nu se imbrace ca un cocalar, sa citeasca, sa faca sport pentru autodisciplina si sa inceteze sa mai fie o oaie fara minte dusa la pascut de catre televizor.”

  • Pana la urma totul tine de educatie.Si nu e vorba doar de situatia actuala,ci asa in general.Esti racit,pune-ti domnule o masca cand iesi in public,daca chiar e nevoie sa iesi.De aici porneste totul,de la educatie,de la responsabilitate.Daca Cheloo,sau altii aveau acest minim educational,nu mai instigau acum,mai ales acum,cand intreaga lume se confrunta cu aceasta problema.Nu inteleg ce este asa greu sa respecti niste reguli,sa-ti activezi cat de cat constiinta,spiritul civic.Nimanui nu-i convine sa i se impuna ceva,dar aici trebuie sa intervina ratiunea.Si te mai uiti si in jur,har Domnului,mijloace de informare sunt acum.Se vede clar ca lumea e bolnava,ne confruntam cu o pandemie.Si purtarea unei masti e o arma in aceasta lupta cu virusul,chiar daca nu asa de eficienta cum am vrea,dar conteaza destul de mult

Adauga un comentariu