Actualitate

Ce spune, Raed Arafat despre situatia de la Spitalul Foișor din Capitală

Publicat: 11 apr. 2021
Raed Arafat cu mâna ridicată
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

După ce evacuarea Spitalul Foișor din Capitală a stârnit numeroase reacții negative, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre întreaga situație. Acesta a spus că în prezent suportă consecințele pentru decizia pe care a luat-o, dar este sigur că a făcut alegrea corectă și ar proceda, din nou, la fel.

Sâmbătă după-amiază, Raed Arafat a vorbit într-un clip postat pe Facebook despre întreaga situație. Acesta și-a cerut scuze pentru disconfortul creat pacienților spitalului, dar a întărit ideea că în definitiv decizia a fost una corectă și a avut ca scop salvarea unor vieți.

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înțelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – și după care a da explicații, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim locuri pentru ele – și între a supăra și de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieți, eu în continuare aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”, a spus Raed Arafat.

„Dacă ar fi să dăm timpul înapoi, decizia ar fi luată din nou”
Mai mult, Raed Arafat a spus că dacă ar da timpul înapoi ar lua din nou aceeași decizie. Șeful DSU a mai precizat că ordinul de evacuare a Spitalului Foișor a fost semnat vineri la prânz, iar la ora 15:00 echipa DSU era la spital, numai că discuțiile s-au prelungit până seara.

Comentarii
  • Individul e periculos, pentru ca l-a orbit orgoliul! Pasiunea de a lua „decizii” îi dă o determinare care îi strivește pe prostii și moiii din jur! Tragedia este ca ia decizii idioate într-un domeniu in care nu are nici o competenta!! Epidemia este o problema medicala cu evoluție oscilanta de peste un an! Nu e cutremur, incendiu, război!! Unde e urgenta??!! Arafat, comandantul acțiunii, șef DSU funcționar în MAI, „medic deprofesionalizat” trebuie inlaturat urgent din managementul „pandemiei” și trimis în domeniul lui strict de competenta!! Klaus, politicienii, presa, sa facă un efort de informare și analiza(e nevoie de inteligenta) și să-l dea AFARA, pina ce nu face și alte timpenii criminale, cică sa „salveze vieți”!

Adauga un comentariu