National

Ce spune, Violeta Alexandru, despre banii din şomajul tehnic! Când vor intra aceştia

Publicat: 05 iun. 2020
Ministrul Muncii Violeta Alexandru la o conferință de presă
Ministrul Muncii Violeta Alexandru

Violeta Alexandru le transmite românilor că banii de care au atâta nevoie sute de mii de oamenii vor ajunge mult mai repede în mâinile lor.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, transmite că, în România, şomajul tehnic este plătit mai repede decât în alte ţări europene importante. „Știu că este greu de digerat această informație de către cei care nu vor să vadă realitatea”, a scris ministrul într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare după miezul nopţii. Ea afirmă că, pentru lunile martie şi aprilie, statul a plătit 2,8 miliarde de lei pentru 1,8 milioane de angajaţi şi profesionişti.

„Șomaj tehnic plătit mai repede în România decât în importante țări europene. Știu că este greu de digerat această informație de către cei care nu vor să vadă realitatea, dar pe mine cel mai mult mă interesează să ajungă banii la oameni, să îi știu trimiși rapid pentru angajați, după verificarea eligibilității. Facem plățile pe lună mai. Martie și aprilie – încheiate. 2,8 mld lei pentru 1,8 mil. angajați și profesioniști, până acum. #ANOFM #ANPIS”, a scris Violeta Alexandru în mesajul său.

„Următorul pas concret – sprijin într-un cuantum de 41,5% din costul salarial pentru cei care au fost în șomaj tehnic și revin în activitate. Plățile prin rambursare, conform deciziei. Așa fiind decizia, am scurtat termenul ANOFM de evaluare documente și livrare fonduri la 10 zile (maxim). Știu că cer din ce în ce mai mult, pentru că trebuie să se miște lucrurile repede. Va fi la fel, simplu de depus solicitările, rapiditate în procesarea lor și în livrarea fondurilor pentru angajați. Gestionăm ambele măsuri, șomaj tehnic și 41,5% în această perioadă. Măsurile sunt simple pentru a se putea implementa rapid. Repet, mă interesează să ajungă banii la oameni. Grea perioadă traversăm!

Ne dorim să ajungă și informația de mai jos la cât mai mulți angajați și angajatori interesați. Suntem aici pentru orice este nevoie. Nu știu să fi fost o mobilizare mai bună în sistemul public și să se ajungă să se facă plăți rapid, imediat după validarea cererilor. Deci, se poate. Cu seriozitate, se poate. Contez pe angajatori să ajungă banii la angajați în 3 zile.

Adauga un comentariu