Local

Ce sunt și cum apar cheagurile oculare? Dr. Ciprian Danielescu: „În cazul cel mai fericit este o hemoragie conjuctivală” – VIDEO

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce sunt și cum apar cheagurile oculare Dr. Ciprian Danielescu În cazul cel mai fericit este o hemoragie conjuctivală - VIDEO
Potrivit medicului Ciprian Danielescu, cheagurile oculare sunt generate de hemoragia conjuctivală.

Ce sunt și cum apar cheagurile oculare? Iată ce spune dr. Ciprian Danielescu despre aceste cheaguri și cât de importantă este vizita la medicul oftalmolog.

Cheagurile oculare, cunoscute în popor sub numele de puncte roșii pe ochi, pot părea îngrijorătoare, dar rareori reprezintă o urgență medicală. De regulă, acestea apar atunci când sângele se adună sub conjuctivă, din cauza unei hemoragii subconjuctivale. Conjuctiva constituie o membrană transparentă, care acoperă suprafața ochiului și care conține vase mici de sânge. Acestea se pot sparge din cauza unei creșteri bruște ale presiunii sângelui.

Ce sunt și cum apar cheagurile oculare? Dr. Ciprian Danielescu: „Ar putea fi un puseu de tensiune”

Potrivit medicului Ciprian Danielescu, cheagurile oculare sunt generate de hemoragia conjuctivală. De regulă, aceasta apare ca urmare a creșterii tensiunii arteriale, dar există și cazuri când nu are nicio cauză identificabilă. Cele mai comune cauze ale unui punct roșu pe ochi sunt: strănut, tuse, vărsături, efort fizic intens, lezarea ochiului, iritație sau reacție alergică, frecarea agresivă a ochiului sau apariția unei infecții. Pe lângă cauzele comune, întâlnim și cauze rare ale hemoragiei subconjunctivale: tensiune arterială crescută, diabet și alte afecțiuni medicale care provoacă sângerare.

„În cazul cel mai fericit este o hemoragie conjuctivală. Deci un mic văsuleț de sânge pe albul ochiului. Acest văsuleț de sânge se rupe și sângerează. Întotdeauna e bine de mers la un oftalmolog. Poate să fie semnalul pentru altceva. În cărțile noastre scrie că un glaucom poate să fie diagnosticat în felul ăsta, rareori. Sau ar putea să fi fost un puseu de tensiune – brusc a crescut tensiunea arterială și s-a rupt un văsuleț. În multe cazuri nu găsim altceva, e bine de făcut acel control”, a declarat medicul Ciprian Danielescu, pentru BZI LIVE.

În ceea ce privește punctele mișcătoare, acestea există în interiorul ochiului și sunt opacități în vitros. Acestea nu necesită tratament, ci se vindecă odată cu administrarea unor suplimente alimentare.

„Poate fi vorba despre punctele mișcătoare. Acelea chiar există în interiorul ochiului, sunt opacități în vitros și e bine să consulte un oftalmolog. Cel mai adesea nu se tratează sau se tratează cu suplimente alimentare. Vitrosul, acest gel din interiorul ochiului nu este un lichid transparent, ci el este viu, are o structură, are niște celule care trăiesc acolo și care creează colagen, fibrile de colagen și, uneori, în mod anormal, ele devin vizibile sau prea vizibile în interiorul ochiului.”, a mai spus medicul.

Dr. Ciprian Danielescu, despre suplimentele alimentare cu luteină: „Se administrează la pacienții cu degenerescență maculară”

Medicul Ciprian Danielescu a dezvăluit că suplimentele alimentare cu luteină se administrează pacienților cu degenerescență maculară, în special celor care suferă de o formă ușoară a bolii. Rolul acestora este de a încetini evoluția afecțiunii.

„Cert este că suplimentele cu luteină se administrează la pacienții cu degenerescență maculară, forma ușoară. Deci acea afecțiune legată de vârstă, care se situează exact în centrul retinei, în centrul vederii. Noi putem să o încetinim cu aceste preparate bazate pe luteină și alți compuși. Și avem dovezi științifice importante, studii făcute pe mii și mii de oameni, care arată încetinirea acestei boli. Și pentru că spuneați de un punct în vedere, degenerescența maculară se poate manifesta așa, ca o pată în mijlocul imaginii. Pacientul îți spune: „Te privesc, dar nu îți văd fața” și, de regulă, asta e deja e în stadiu avansat. Atunci e tare bine ca orice om care se duce pentru prescriere de ochelari de citit, să îi facem și fundul de ochi și să descoperim aceste probleme când sunt în stadiul precoce și să le întârziem cu ajutorul suplimentelor alimentare.”, a explicat medicul Ciprian Danielescu, în emisiunea BZI LIVE.

Adauga un comentariu