Bzi.ro

Ce temperaturi vor fi în următoarea perioadă

Publicat: 09 oct. 2019
143 Vizite 0 Comentarii
Editia PDF
15 Oct. 2019

După temperaturile destul de scăzute din ultimele zile, se pare ca vremea se îmbunează. Soarele iși face apariția şi se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării. Doar prin nord şi nord-est s-ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie, iar la noapte o să picure în ţinuturile vestice şi prin centrul ţării. Temperaturile maxime ajung în intervalul 15-22 de grade.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, vremea va fi plăcută cu mult soare. Vântul va sufla usor iar temperaturile cresc chiar şi cu 7 grade faţă de ziua precedentă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vântul va sufla ușor şi se va încălzi semnificativ. Marți în zonă au fost 13 grade însă miercuri aşteptam în jur de 20 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina atmosferă va fi schimbătoare. Norii se mai aduna pe parcursul zilei şi vor lăsa câteva ploi slabe dar se anunţă şi perioade cu soare. Maximele termice cresc şi vor ajunge până la 20 de grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă înnorări şi ploi slabe pe arii restrânse. Apare şi soarele pe timpul zilei iar temperatura aerului va creşte.

Cum e vremea în vestul țării

În vestul ţării norii se risipesc, soarele apare peste tot iar temperaturile urcă spre 22 de grade Celsius, valori normale pentru dată din calendar!

În ţinuturile centrale, dimineaţa este frig mai ales în depresiuni pe unde apare şi ceaţă. În orele următoare soarele va încălzi treptat atmosfera şi la amiază se vor atinge 21 de grade în zona Sibiului.

În Oltenia aşteptam soare şi atmosferă plăcută. Vântul va fi insistent iar maximele termice cresc cu 5-6 grade faţă de marți. Vă aduc aminte că până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Gorj, Olt şi Vâlcea. Vizibilitatea este mult scăzută.

Şi în sudul ţării, avem vreme frumoasă. Nu prea zărim norii; se face mai cald decât în ultimele zile şi maximele ajung pe la 21 de grade.

Vremea în următoarea perioadă

Miercuri se incazeste peste tot. Vremea se va încălzi semnificativ. Doar prin nord şi nord-est s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie, iar la noapte o să picure în ţinuturile vestice şi prin centrul ţării.

Joi, în vest, nord şi centru temperaturile scad, se adună norii şi vor aduce ploi sporadice. În rest se face mai cald: maximele ajung pe la 25 de grade, norii apar pe seara, iar în noaptea următoare vin ceva averse în jumătatea sud-estică a ţării.

Vineri vremea va fi mai bună, câteva ploi slabe, trecătoare prin nord, centru, la munte, iar dimineaţa şi în sud-est. Temperaturile revin la valori normale.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin, îndeosebi în vestul şi centrul ţării. O să avem soare, atmosferă plăcută şi un vânt mai intens în zona montană înaltă.

Vremea la Munte

Un aer mai cald ajunge miercuri şi în zonele de munte. Domină timpul frumos, dar în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor mai pot să vină câţiva stropi de ploaie.

Joi se răceşte din nou. Apar mai mulţi nori şi o să picure trecător: ziua în masivele din vestul şi nordul tării, iar noaptea şi în restul zonei montane.

Vineri aşteptam vreme destul de bună, soare şi ceva condiţii de ploaie în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul mai are unele intesificari, în special în zona montană înalta.

Sâmbătă se anunţa o zi foarte frumoasă, cu nori puţini; temperaturi în creştere şi un vânt mai intens la altitudini mari în Carpaţii Orientali.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit