Magazin

Ce tipuri de mănuși de unică folosință sunt disponibile online?

Publicat: 26 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce tipuri de mănuși de unică folosință sunt disponibile online

Există o ofertă extrem de bogată de mănuși de unică folosință disponibilă online, adecvate pentru utilizare în diferite tipuri de activități și medii de lucru. Prin urmare, este normal să întâmpini dificultăți în momentul achiziției, să nu știi efectiv ce să alegi. Din punctul nostru de vedere, este important să se evalueze tipul de activitate desfășurată, riscurile la care poți fii supus, și apoi să comanzi mănușile de protecție de unică folosință care se pretează cel mai bine nevoilor tale specifice. Și pentru că acest articol este intenționat să te ajute în acest sens, ne-am gândit că cel mai bine ar fi să facem o descriere a celor mai des întâlnite tipuri de mănuși de lucru de unică folosință, de unde poți afla informații precum: puncte forte, minusuri și activitățile pentru care sunt adecvate fiecare.

Mănușile de protecție din latex

Această categorie de mănuși de unică folosință este folosită de profesioniștii care lucrează în domeniul medical și în sectorul frumuseții. Cei care sunt fani latex, spun că aceste mănuși de lucru sunt atât de subțiri și confortabile, încât le simt ca o a doua piele. Latexul oferă sensibilitate ridicată la atingere, asigurând astfel că sarcinile sunt efectuate eficient și mâinile rămân stabile tot timpul. De asemenea, mănușile de protecție din latex servesc ca o barieră bună împotriva transferului de substanțe infecțioase, prevenind astfel contaminarea încrucișată. Cu toate acestea, mănușile din latex oferă rezistență scăzută împotriva mai multor substanțe chimice. Un mare avantaj al latex-ului este caracterul biodegradabil și că poate fi eliminat într-un mod ecologic. Să nu uităm nici de prețul accesibil, care este un mare plus, mai ales atunci când este nevoie de o cantitate mai mare de mănuși de unică folosință.

În concluzie, ai nevoie de mănuși din latex dacă: lucrezi în sectorul medical sau industria frumuseții, dacă ai nevoie de mai multă dexteritate, sensibilitate la atingere și o potrivire mai bună. Stai departe de latex însă dacă ai o piele sensibilă și ești predispus la alergii. Latex-ul poate provoca reacții alergice severe pe piele!

Mănușile de protecție din polietilenă

Mănușile de protecție din polietilenă sunt o alegere excelentă pentru EIP de unică folosință. Sunt rezistente, durabile și oferă o barieră eficientă pentru a minimiza riscul de contaminare încrucișată. Acest tip de mănuși sunt folosite în sarcini care necesită un nivel ridicat de igienizare dar nu implică substanțe periculoase, cum ar fi în activități legate de alimente. De obicei aceste mănuși au un design mai larg și mai mare, întinzându-se chiar până la braț, oferind protecție și antebrațelor. Aceste mănuși sunt disponibile în două tipuri, netede și în relief. Mănușile din polietilenă embosate oferă o aderență mai mare în comparație cu cele mai fine. Mănușile din polietilenă pot fi folosite doar în sarcini care implică un risc mai mic și nu sunt potrivite pentru activități medicale și chimice. Sunt adecvate pentru menținerea unei igiene bune, ceea ce le face o opțiune grozavă pentru o varietate de industrii.

De partea cealaltă, mănușile din polietilenă nu sunt cea mai bună alegere atunci când ai nevoie de un nivel mai ridicat de sensibilitate la atingere sau pentru sarcini precise. Le poți simți largi pe mâini datorită designului lor supradimensionat.

Poartă mănuși de lucru din polietilenă atunci când prepari alimente, dacă lucrezi într-un mediu care necesită niveluri ridicate de igienizare, și în general oricând nu lucrezi cu substanțe periculoase.

Mănușile de protecție din vinil

Acest tip de mănuși de unică folosință sunt utilizate în activități care implică un pericol scăzut și substanțe nepericuloase, precum prepararea alimentelor (cu excepția consumabilelor uleioase). Mănușile de lucru din vinil sunt relativ ieftine și pot fi folosite de persoanele alergice la mănușile din latex. Aceste mănuși de unică folosință sunt complet sintetice. Sunt eficiente în sarcini cu risc scăzut care necesită un anumit nivel de protecție. La fel ca latexul, mănușile din vinil oferă și o protecție scăzută împotriva substanțelor chimice. Mănușile medicale din vinil pot fi folosite doar pentru anumite activități, cum ar fi menajul și sarcini legate de igienă.

Îți recomandăm să porți mănuși de lucru din vinil: pentru prepararea alimentelor, în proceduri cu risc scăzut, dacă lucrezi cu materiale nepericuloase, dacă lucrezi în frizerii, dacă ai alergie la latex, dacă nu ai un buget prea mare și dacă ai nevoie de o potrivire mai lejeră.

Mănușile de protecție din nitril

Mănușile de protecție din nitril sunt extrem de apreciate de profesioniștii din sectorul medical, mecanici și personalul de laborator și, de asemenea, în activități legate de alimentație. Aceste mănuși de unică folosință oferă protecție împotriva unei game largi de substanțe chimice și alte substanțe periculoase. Sunt extrem de rezistente, nu necesită pudrare și au de asemenea caracteristici bune de întindere. Mănușile din nitril sunt fabricate din cauciuc sintetic, ceea ce le face o alternativă bună pentru persoanele care suferă de alergie la latex. Mănușile de lucru din nitril au, de asemenea, mai multă rezistență la perforare decât latexul și oferă o protecție superioară și împotriva stropirii cu substanțe chimice.

Nu ezita, și optează pentru o pereche de mănuși de protecție din nitril dacă: ești personal medical, mecanic, artist tatuator, lucrezi în laboratoare cu substanțe periculoase și risc de perforări, activezi în contact cu alimente sau ai alergie la latex.

Acum că ai identificat ce tip de mănuși de unică folosință ai nevoie, mai avem câteva sfaturi pentru tine înainte să întri online și să îți cauți un distribuitor de mănuși de protecție:

Ai grijă la mărime – dacă sunt prea mari sau prea mici, este foarte probabil că mănușile să nu îți poată oferi o protecție optimă.

Verifică standardele de protecție – chiar dacă mănușile de unică folosință sunt considerate parte din echipamentul de protecție personală, trebuie totusși să te asiguri că îndeplinesc toate condițiile de reglementare pentru o utilizare în siguranță.

Nu uita de marcajul CE – asigură-te întotdeauna că mănușile au marcajul CE care asigură că echipamentul a fost testat și certificat pentru utilizare.

Adauga un comentariu