Magazin

Ce trebuie să ai în vedere atunci când cauți un apartament în București?

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce trebuie să ai în vedere atunci când cauți un apartament în București

Foarte multe persoane aleg să plece din alte orașe ale țării și să se mute alături de familie în București. În unele cazuri acest lucru este impus de locul de muncă al unuia dintre membrii familiei, dar există și situații în care oamenii pur și simplu caută o schimbare în peisaj. Dacă și tu te numeri printre aceste persoane, probabil că te confrunți cu următoarea problemă: ești în căutare de apartamente noi in Bucuresti, dar necunoscând destul de bine orașul, îți va fi  destul de dificil să faci o alegere care să fie rentabilă pe termen lung.

Există destul de multe criterii în funcție de care să alegi apartamentul ideal, motiv pentru care este destul de important să știi foarte bine care ar fi nevoile și cerințele tale și ale familiei tale în ceea ce privește viitoarea voastră locuință. Ținând cont că există posibilitatea să nu găsești un apartament care să bifeze absolut toate cerințele pe care le ai pe listă, este bine să fii pregătit să faci compromisuri și să te gândești la ce ești dispus să renunți. În acest fel, vei știi exact ce cauți și nu vei pierde foarte mult timp cu apartamente care nu sunt pe gustul tău.

Zona în care este amplasat apartamentul – cel mai important criteriu

Orașul București este destul de mare și destul de populat, astfel că traficul s-ar putea să fie principalul tău dușman. Din acest motiv nu este deloc rentabil să îți achiziționezi un apartament în cartierul Militari dacă locul tău de muncă este, de exemplu, în Otopeni. În acest mod vei fi nevoie să străbați întreg orașul, deci vei pierde foarte mult timp pe drum și riști să nu mai ai chef de muncă și să ajungi acasă obosit și stresat. Pentru a evita acest lucru, este indicat să găsești un apartament amplasat în apropierea locului de muncă și care să aibă în zonă magazine, centre comerciale, spitale și școli, pentru ca tu să poți avea acces rapid la ele atunci când ai nevoie.

Un alt motiv pentru care zona ar trebui să fie cel mai important criteriu în alegerea apartamentului tău este faptul că nu toate cartierele sunt tocmai liniștite și nu toți oamenii sunt pașnici și prietenoși. Pentru a nu vă pune pe tine și pe familia ta în pericol, ar fi bine să te interesezi de la început care sunt zonele de care trebuie să te ferești. Dacă ai mai avut tangențe cu orașul, poate că ai o idee în acest sens, dar, dacă ești nou venit, atunci ține cont de acest sfat, pentru a te asigura că vei avea parte de confortul așteptat.

Transportul în comun – te ajută să scapi de statul în trafic

Este deja cunoscut faptul că orașul București este din ce în ce mai aglomerat, astfel că traficul devine mai greu de suportat, mai ales la orele de vârf. Din acest motiv, multe persoane caută o soluție de rezervă, și anume mijloacele de transport în comun. Pe lângă acest lucru, trebuie să ții cont și de posibilitatea de a rămâne câteva zile fără mașină sau de faptul că poate nu toți membrii familiei tale au cum să meargă cu mașina la muncă sau, în cazul copiilor, la școală. În aceste situații, sunteți nevoiți să apelați la transportul în comun.

Astfel, atunci când îți alegi viitoarea locuință, trebuie să ții cont și de distanța pe care trebuie să o parcurgi pentru a avea acces la mijloacele de transport în comun, dar și ce opțiuni ai la îndemână. Nu strică să ai mai multe variante la dispoziție, pentru a putea evita situații neplăcute. De exemplu, dacă se strică un tramvai, întreaga șină va fi blocată, așa că vei fi nevoit fie să apelezi la un taxi, care este destul de scump, fie poți apela la un alt tip de mijloc de transport în comun. Trebuie să ții cont că metroul este soluția care te scapă cu adevărat de aglomerația de la suprafață, așa că este ideal să ai în apropiere o stație de metrou.

Siguranța – pe primul loc pentru tine și familia ta

Pentru a avea parte de liniște și confort, trebuie să știi că atât membrii familiei tale, cât și apartamentul și bunurile din el sunt în siguranță. Sfatul nostru în acest sens este să optezi pentru un apartament amplasat într-un complex rezidențial, deoarece acestea au un nivel de securitatea mai ridicat. În unele cartiere rezidențiale nu poți avea acces decât cu acordul unei persoane ce locuiește în cadrul complexului, acestea fiind păzite de agenți de pază. Pe de altă parte, există și cartiere care nu sunt închise cu barieră, dar care sunt prevăzute cu camere de supraveghere, așa că poți sta liniștit în ceea ce privește siguranța.

Calitatea – un element important în stabiliriea prețului corect

Atunci când îți iei un apartament nou, nemobilat, trebuie să ții cont de faptul că va trebui să scoți bani din portofel și pentru mobilarea acestuia, așa că orice bănuț este important. De aceea, trebuie să fii foarte atent la calitatea lucrărilor care au fost realizate. Uită-te și la cele mai mici detalii și verifică fiecare colțișor al apartamentului, pentru a evita situații neplăcute, cum ar fi cea în care nici nu te-ai mutat bine în noua locuință și deja ești nevoit să faci reparații, care, evident, presupun costuri suplimentare. Trebuie să ții cont că un apartament scump nu este neapărat și unul de calitate.

Dacă vei avea în vedere aceste lucruri, alegerea apartamentului potrivit cerințelor pe care tu și familia ta le aveți, va deveni o misiune mai ușoară.

 

Adauga un comentariu