Actualitate

Ce trebuie să cumpere naşa la botez, în 2022? Este obligatoriu să facă asta

Publicat: 26 iun. 2022
Nașa trebuie să cumpere mai multe lucruri pentru bebeluș

Nașa este una dintre cele mai importante persoane pentru bebelușul care urmează să fie creștinat. Totuși, există o mulțime de persoane care urmează să obțină acest rol în curând, însă nu știu ce atribuții și îndatoriri au. Uite ce trebuie să facă nașa în 2022.

Să fii nașa unui bebeluș nu este o treabă deloc ușoară, deoarece se presupune că vei fi părintele spiritual al acestuia de-a lungul vieții sale. Va trebui să te gândești bine înainte de a te implica într-o astfel de ceremonie. Totuși, dacă ești sigură că asta ăți dorești, trebuie să știi ca va trebuie să respecți niște obligații și să duci la capăt niște sarcini importante.

Nașa trebuie să cumpere mai multe lucruri pentru bebeluș

Deși o mare parte dintre cheltuielile unui asemenea eveniment important precum botezul ar trebui suportate de părinții celui care urmează să fie creștinat, și nașa are de achiziționat câteva lucruri destul de importante. Lista de cumpărături a nașei ar trebui să includă, în primul rând, lumânarea de botez, trusoul bebelușului și un set nou de haine.

Lumânările pentru botez se găsesc în foarte multe magazine dedicate copiilor, deci nu va trebui să cauți prea mult. O poți personaliza pe cea a viitorului tău fin în funcție de preferințele tale, asta în cazul în care îți dorești ceva mai special. Trusoul bebelușului este o parte esențială a botezului, deoarece include o pânză de bumbac în care este scos micuțul din apă, o fașă de botez, o sticluță de mir sau orice alt ulei care va trebui sfințit, un prosop și un săpun pentru preot și un prosop pentru bebeluș.

Când vine vorba de haine, nașa va face tot posibilul ca micuțul ei fin să arate cu adevărat impecabil în această zi importantă din viața sa. Potrivit tradiției, copilul trebuie îmbrăcat cu haine noi la intrarea în lumea creștină. Dacă urmează să botezi un băiețel, poți opta pentru un body, un costumaș (cămașă, pantaloni, bretele și papion) și pantofi. În cazul în care este vorba despre o fetiță, nașa va putea achiziționa un body, o rochiță, șosete sau ciorapi. În momentul în care evenimentul are loc iarna sau toamna, nașa va trebui să îi cumpere viitorului finuț o jachetă și o căciuliță.
Adauga un comentariu