Lifestyle

Ce trebuie să mănânci pentru a deveni mai frumoasă

Publicat: 14 sept. 2020
Frumusetea corpului depinde si de alimentatie

Adevăratul secret al frumuseții nu constă într-o tonă de creme și tratamente spa scumpe, sau chiar în priceperea unui chirurg plastic. Totul este despre o alimentație adecvată! Astăzi vă vom spune despre secretele unei alimentații adecvate , care oferă rezultate garantate. Pentru a fi sincer, totul este destul de simplu: alegerea mâncării potrivite, nu numai că îți pasă de sănătatea ta, dar îți îmbunătățești și frumusețea naturală.

Am întocmit o listă cu cele mai frecvente și mai acute probleme, împreună cu recomandări dietetice care vă vor ajuta să scăpați definitiv de ele!

Gata cu „vânătăile” de sub ochi!

Cauzele așa-numitelor „vânătăi” sau „pungile” de sub ochi pot fi foarte diferite, dar, adesea, este rezultatul oboselii noastre, stresului, lipsei de somn și alimentației slabe. La urma urmei, pielea din jurul ochilor este de patru ori mai subțire decât pe restul feței, motiv pentru care culoarea albăstruie a vaselor de sânge se poate arăta cu ușurință prin ea.

Și iată produsul care vă va ajuta să faceți față acestei probleme – spanacul ! Este spanacul, unul dintre cei mai buni antioxidanți naturali. Rețetele cu spanac sunt nenumărate, alegeți oricare! Fie că este o salată sau cel mai bun orez fiert cu spanac. Și Bon Appetit!

Ei bine, dacă spanacul nu este pe gustul tău, există o altă alternativă: stridiile . O sursă de fier și vitamina B12, stridiile vor deveni aliatul vostru fidel în lupta pentru un aspect curat, fără pungi sub ochi.

Prevenirea ridurilor

Majoritatea sistemelor de îngrijire a pielii includ astăzi colagenul ca principal ingredient activ în prevenirea formării ridurilor. Într-adevăr, această proteină, conținută în straturile epidermei și oaselor, este responsabilă pentru elasticitatea pielii. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de colagen produsă de organism începe să scadă și, prin urmare, încep să apară primele riduri.

Ei bine, înainte de a vă grăbi să cumpărați toate cele mai scumpe produse cosmetice bazate pe chimie, ar trebui să încercați să ne ajutați corpul cu o nutriție adecvată care vizează producerea de colagen natural. Acest lucru este facilitat de alimente precum avocado, fructe de pădure, mure, zmeură sau fasole. Apropo, aceasta include și spanacul , care va ajuta la prevenirea ridurilor timpurii și la eliminarea „vânătăilor” de sub ochi.

Scapă de acnee

Aproape toți adolescenții se confruntă cu problema acneei (sau acneei), dar, din păcate, uneori pielea mai matură suferă de ea. Cel mai sigur remediu în lupta împotriva cosurilor enervante va fi usturoiul – un antibiotic natural care va reduce foarte mult riscul apariției lor. Din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost folosit în medicina populară pentru a preveni și trata rănile și infecțiile pielii, deoarece substanțele pe care le conține încetinesc dezvoltarea microorganismelor dăunătoare și elimină multe bacterii.

Redă strălucirea pielii

Pielea estompată este una dintre cele mai frecvente probleme de astăzi. Fructele precum bananele, căpșunile, pepenele galben și papaya vor ajuta la restabilirea pielii la culoarea și strălucirea sa naturală . Sunt bogate în potasiu și sodiu, care ajută la restabilirea strălucirii naturale a pielii.

Piele hidratată și sănătoasă

Alimentele precum somonul și uleiul de măsline , pe de altă parte, conțin grăsimi care îmbunătățesc sănătatea generală și ne ajută să arătăm frumos.

Somonul va ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii feței, deoarece conține omega-3 de neînlocuit și vitaminele A, B și D. strălucirea sănătoasă este atracția foarte tinerească, în căutarea căreia cumpărăm tot felul de chimii … Uleiul de măsline este bogat în vitamina E și acid oleic, care hidratează pielea „din interior”, iar antioxidanții prezenți în compoziția sa încetinesc procesul de îmbătrânire.

În cele din urmă, încă un sfat important: pentru a menține pielea corect hidratată, nu uitați de apă. Apa ar trebui să fie prezentă în orice dietă, precum și în alimentele care conțin apă (de exemplu, castravete, care este 90% apă).

După cum puteți vedea, alimentația sănătoasă este cel mai bun secret al frumuseții naturale: va aduce sănătate și perfecțiune din exterior și din interior!

 

Adauga un comentariu