Magazin

Ce trebuie să știi înainte de a apela la un detectiv privat?

Publicat: 28 oct. 2021

Cu toate că în urmă cu câțiva ani contractarea serviciiloe unui detectiv privat era mai mult o secvență de film decât o realitate, în prezent, românii au conştientizat valoarea unei investigaţii realizate de profesionişti, motiv pentru care tot mai mulți apelează la serviciile unui detectiv.

Totuși, este important ca oamenii să cunoască https://detectivpremium.ro/toate informațiile legate de această activitate și detalii referitoare la ce presupune. În acest sens, este util un set de întrebări pe care cei care solicită serviciile pot să le adreseze detectivului în timpul şedinţei de consiliere.

Cele mai importante întrebări pe care să le adresezi detectivului particular

Adresarea următoarelor întrebări detectivului cu care intenționează să colaboreze va ajuta clientul să obțină toate informațiile necesare pentru a decide dacă va continua demersul inițiat. Aceste întrebări sunt:

  • Deţineţi atestat în calitate de investigator privat?

Orice detectiv privat din România trebuie să deţină un atestat, obținut în urma promovării unor studii de specialitate. Conform acestui atestat, persoana care îl deține are dreptul de a practica meseria de detectiv particular, precum și abilitățile necesare acesteia.

  • Ce experiența aveți și care sunt domeniile de expertiză?

Un detectiv cu experiență în domeniu va avea capacitatea de a putea reacţiona adecvat, indiferent de situaţiile neprevăzute în care se află. De asemenea, în situația unor cazuri speciale, expertiza pe care acesta o are și rezolvarea unor cazuri asemănătoare determină succesul misiunii.

  • Este cazul meu tratat cu discreţie și confidenţialitate?

Aceste două criterii – discreţia și confidenţialitatea – sunt definitorii pentru meseria de detectiv particular. De aceea, toate cazurile preluate de investigatori vor fi tratate cu confidenţialitate, singurele situații excepționale putând fi în cazurile unor ordine judecătoreşti, care pot cere detalii legate de un anume caz.

  • Cum vom menține legătura?

Clientul poate ţine legătura cu detectivul pe toată perioada de desfășurare a investigaţiei, prin telefon sau cum stabilesc aceștia, de comun acord, în special în cazurile în care clientul petrece foarte mult timp în apropierea persoanei investigate.

  • Care este programul de lucru?

Meseria de detectiv particular nu implică un program fix. Detectivii pot fi contactaţi de către clienții noi, în general, în intervalul orar 8-22 din fiecare zi, însă pentru clienţii deja existenţi, detectivii sunt disponibili permanent.

Care sunt beneficiile aduse de un detectiv privat?

Ţinând cont de gama variată de servicii pe care le oferă un detectiv privat, atât investigaţii legate de sfera personală, cât și de cea profesională, beneficiile solicitării unor astfel de servicii sunt foarte multe.

În primul rând, un detectiv particular poate contribui la rezolvarea unor probleme sau la lămurirea unor suspiciuni. În plus, acest lucru poate fi realizat datorită abilitaţilor detectivilor particulari de a obţine informații secrete, ţinute ascunse, pe care clientul său nu ar fi putut să le descopere.

De asemenea, un astfel de profesionist poate obţine toate dovezile necesare pentru a demonstra veridicitatea sau, dimpotrivă, lipsa unei baze reale pe care să se bazeze suspiciunile. Toate aceste informații și dovezi pot fi utilizate ca probe în instanţele judecătoreşti.

 

Adauga un comentariu