Magazin

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra jachete pentru bărbați

Publicat: 10 sept. 2020

Probabil că jacheta este una dintre cele mai scumpe piese vestimentare pe care o vei cumpăra într-un an.

Totodată, o vei purta aproape în fiecare zi timp de câteva luni. Prin urmare, îţi vei dori să faci alegerea cea mai bună. Iată ce ar trebui să ştii înainte de a cumpăra o jachetă pentru bărbaţi.

Studiază moda şi află care sunt trendurile curente

Moda se schimba atât de des şi, chiar dacă revine periodic, îţi vei dori ca jacheta cumpărată să fie la in trenduri chiar acum. Pe de altă parte, dacă nu agreezi ideea de a urmari prezentările caselor de modă, poţi lua în considerare achiziţionarea unor piese clasice, atemporale, care se nu se vor demoda niciodată, precum jacheta Bomber, jacheta din denim sau jacheta din piele.

Stabileşte clar pentru ce situaţii cumperi aceasta jachetă

Când vorbim de jachete pentru bărbaţi, ofertele şi modelele sunt foarte variate şi, dacă nu stii exact cum vei folosi acea piesă vestimentară, selecţia va fi copleşitoare. De exemplu, pe Bolf.ro găseşti un număr mare de jachete bărbăteşti, fiecare fiind perfectă pentru un anumit scop:

l Jachetă pentru ciclism – oferă protecţia necesară în caz de intemperii;

l Jacheta pe care să o poţi purta la serviciu cu costum – este mai lungă şi suficient de largă pentru a putea pune pe sub ea un sacou;

l Jacheta Bomber – ideală pentru o ţinută stratificată de toamană.

Întreabă-te dacă acea jachetă îţi va mai plăcea în următorii cinci ani

Chiar dacă obişnuieşti să schimbi jacheta în fiecare an, să ştii că pe cele din anii anteriori le poţi purta şi prin rotaţie în anii următori. Este o cale uşoară pentru a face economie şi a nu-ţi aglomera dulapul cu jachete pe care nu le porţi. Astfel, dacă vei cumpăra o jachetă clasică, atemporală, poţi să fii sigur că o vei putea îmbrăca şi peste cinci ani. De aceea, este bine că atunci când alegi o jachetă sa nu te laşi purtat de val şi să optezi pentru piese ultramoderne care nu vor mai corespunde la anul, ci să mergi pe varianta clasică.

Alege o jachetă versatilă pe care să o poţi purta în situaţii variate

Există jachete atât de bine gândite, încât le poţi îmbrăca atât la ţinute casual, cât şi la cele business, sau chiar la ocazii formale. O jachetă atemporală, de exemplu, poate fi versatila şi flexibilă, şi se va dovedi utilă atât pentru ţinutele de birou, cât şi pentru ieşirile în oraş cu prietenii şi chiar pentru călătorii. Iar dacă vrei să ţii cont de tendinţele modei, poţi alege o culoare care nu se va demoda niciodată, precum kaki-ul.

Investeşte în piese de calitate

O jachetă de calitate, chiar dacă a costat mai mult, oferă calitate superioară şi este durabilă. Nu uita ce cea mai mare parte a succesului unei ţinute constă şi în modul în care arata jacheta, indiferent de croiala sau de material. Altfel spus, o jachetă uzată înainte de vreme din cauza calităţii proaste, chiar dacă este la modă, îţi poate ruina ţinuta.

 

Adauga un comentariu