Magazin

Ce trebuie să știți despre carnea de vită Angus înainte de a o cumpăra

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce trebuie să știți despre carnea de vită Angus înainte de a o cumpăra

Etichetele „carne de vită Angus” și „burger Angus” sunt omniprezente în magazinele alimentare, lanțurile de fast-food și restaurantele de fripturi. Și în timp ce popularitatea sa o face o alegere dezirabilă pentru mulți consumatori, este aceasta alegerea potrivită pentru dumneavoastră?

Dacă vă decideți să vă cheltuiți banii câștigați cu greu pe carne de vită sau un burger Angus, atunci ar trebui cel puțin să înțelegeți pentru ce plătiți.

Ce este carnea de vită Angus?

Carnea de vită Angus provine dintr-o rasă scoțiană de bovine, numită Aberdeen Angus. Rasa Angus a fost crescută pentru a fi robustă și robustă, pentru a putea prospera în iernile reci scoțiene, astfel încât a dezvoltat corpuri mai musculoase.

Există 2 tipuri de Angus: Negru și Roșu, cel din urmă fiind mai puțin popular decât primul. Popularitatea rasei Black Angus poate fi atribuită în întregime unui anume Hugh Watson. El este considerat a fi un inovator al rasei Aberdeen-Angus, la mijlocul anilor 1800.

Bovinele Angus sunt animale de talie medie, musculoase și de culoare roșie sau neagră în cea mai mare parte. Sunt hrănite predominant cu iarbă. Mai târziu în viață, în dieta lor sunt introduse cereale precum porumbul și grâul. Acest proces, cunoscut sub numele de finisare cu cereale, îmbunătățește marmorarea și aroma cărnii de vită Angus.

Watson a primit de la tatăl său un taur și 6 dintre cele mai bune și mai negre vaci. După ce a vizitat unele dintre cele mai renumite piețe de vite scoțiene, a cumpărat mai multe vaci. Hugh a ținut neapărat să-și facă întreaga turmă neagră și a reușit să facă acest lucru.

Nu toate tipurile de carne de vită Angus sunt create la fel și există mărci care stabilesc standarde stricte pentru ceea ce înseamnă să se califice drept carne Angus de calitate. Carnea de vită trebuie să provină de la bovine cu o anumită compoziție genetică: pielea lor trebuie să fie 51% neagră sau mai mare. Aceste diferențe genetice conduc la popularitatea Black Angus în detrimentul celui roșu. De exemplu, Asociația Americană Angus nu recunoaște Red Angus. Ba chiar le interzice crescătorilor săi să își înregistreze vitele la Asociație.

Ce este atât de special la carnea de vită Angus?

Carnea Angus este cunoscută pentru nivelul ridicat de marmorare a cărnii. Un grad ridicat de marmorare menține carnea dintr-un burger Angus umedă mai mult timp în timpul procesului de gătit. Iar acolo unde există marmorare, există carne de vită fragedă, suculentă și aromată.

Bovinele Angus au o cantitate substanțial superioară de grăsime intramusculară, în comparație cu alte rase de bovine. Acest exces de grăsime este ceea ce conferă cărnii de vită Angus acea forță de care este lipsită carnea de vită obișnuită. Modelul marmorat de pete albe de grăsime dintr-o bucată de carne de vită vă ridică experiența alimentară la o transcendență orgasmică.

Fermierilor le place această rasă pentru că este musculoasă în mod natural și se maturizează mai repede, ceea ce duce la un randament bun al cărnii. Mâncătorii de fripturi și burger Angus iubesc această carne de vită pentru că este grasă, gustoasă și este probabil să aibă un grad mai mare de marmorare.

Marca rasei Angus a fost puternic comercializată, în special de industria fast food, de omniprezentele restaurante de friptură, precum și de o varietate de grupuri de interes regional.

Din cauza valorii percepute a mărcii, o parte din carnea de vită va fi prezentată ca fiind Angus. În unele state, există criterii clare de certificare dar acestea se referă doar la aspectul (culoarea) vacii și nu la rasa reală a acesteia. Acest lucru înseamnă că nu puteți fi întotdeauna siguri că mâncați ceea ce ați plătit. Pentru a combate acest lucru, societățile de creștere a bovinelor folosesc teste ADN pentru a dovedi rasa vacilor lor.

Este friptura Angus mai bună decât alte tipuri de friptură?

Există o întreagă varietate de factori și diferențe culturale în joc. O vacă Angus primește un tratament foarte diferit, în funcție de unde a fost crescută. În timp ce rasa poate fi aceeași (sau similară), există diferențe, cum ar fi:

  • Dieta și sănătatea
  • Pedigree-ul
  • Vârsta și metoda de sacrificare
  • Metoda și durata de maturare
  • Metoda de gătire

Care este diferența dintre carnea de vită Angus și wagyu?

Privind caracteristicile ambelor tipuri de carne, s-ar putea să observați unele trăsături familiare între carnea de vită Angus și cea de vită wagyu, originară din Japonia. Ambele sunt cunoscute ca fiind produse superioare de carne de vită și ambele se disting printr-o cantitate mare de marmorat.

Cu toate acestea, un burger din vită Angus este derivat dintr-o singură rasă, în timp ce un burger wagyu poate fi produs dintr-o serie de rase. Pasionații de carne raportează, de asemenea, o diferență distinctă în ceea ce privește gustul celor două.

La ce ar trebui să mă uit când cumpăr carne de vită Angus?

Cel mai bun mod de a identifica o bucată de carne de vită Angus de calitate este să discutați cu măcelarul dumneavoastră local. Acesta va putea să vă prezinte o serie de factori care afectează calitatea mâncării, inclusiv vârsta și rasa animalului, condițiile de manipulare și prelucrare și tăietura în sine.

De asemenea, ar trebui să vă întrebați măcelarul dacă carnea de vită este Angus pur, pentru a vă asigura că aveți parte de adevărata experiență Angus.

Adauga un comentariu