International

Ce va păți prințul belgian care a mers la o petrecere cu 27 de oameni. Are simptome de COVID-19!

Publicat: 01 iun. 2020
Prințul Joachim al Belgiei

Un prinț belgian care s-ar fi infectat cu coronavirus după ce a participat la o petrecere în timpul stării de alertă din Spania, și-a cerut scuze pentru gestul său și a spus că „va accepta consecințele”.

„Regret profund acțiunile mele”, a spus el într-o declarație pe care a dat-o duminică. Prințul Joachim, 28 de ani, a călătorit în Spania în interes profesional pe data 26 mai și a participat la o petrecere două zile mai târziu, în Cordoba, relatează BBC NEWS.

Potrivit presei spaniole, prințul, un nepot al regelui Philippe al Belgiei, a fost printre cei 27 de oameni care au participat la petrecere. „Îmi cer scuze că nu am respectat toate măsurile de carantină din timpul călătoriei mele”, a mai spus prințul în declarație, adăugând: „În aceste momente dificile nu am vrut să jignesc pe nimeni”.

Potrivit regulilor din Cordoba, la orice activitate socială pot participa cel mult 15 persoane.

Poliția spaniolă a început o anchetă după petrecerea la care a participat prințul Joachim. Toți cei care au fost la petrecere ar putea fi amendați cu până la 10.000 e euro.

Acum, toți cei 27 de petrecăreți sunt în carantină. Prințul Joachim, fiul cel mai mic al prințesei Astrid și al 10-lea în linie la tronul belgian, prezintă simptome ușoare de coronavirus.

Spania se află în plin proces de relaxare a unora din cele mai dure restricții impuse în Europa.

Adauga un comentariu