Eveniment-Social

Cea de-a XII-a ediție Iași Guitar Festival debutează astăzi la Casa de Cultură a Studenților – FOTO

Publicat: 16 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Casa de Cultură a Studenților din Iași organizează cea de-a XII-a ediție a „Iași Guitar Festival”. Asta prin Clubul de chitară clasică și electrică. El este coordonat de referentul Petran Paveliuc. Activitățile au loc în acest weekend, respectiv pe 16 și 17 noiembrie 2019.

Concursul Național de Chitară Electrică

Astfel, astăzi, de la ora 14:00, este programat Concursul Național de Chitară Electrică. Locul este Sala „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților. Concurenții vor avea vârstele cuprinse între 11 și 18 de ani. Concurenții care nu au împlinit încă 18 ani trebuie să fie însoțiți de un profesor coordonator, tutore legal sau părinte. În cazurile speciale, copiii pot participa și cu o cerere din partea părinților sau a tutorelui legal care să dovedească acordul acestora pentru participarea la concurs, act cu care se vor prezenta juriului/organizatorilor. Concurenții trebuie să cunoască noțiuni de bază din tehnicile cele mai folosite de chitariști. Premiile oferite de organizatori sunt: premiul I – Amplificator Handmade marca Viorel Firtat, premiul II – 300 lei și premiul III – 200 lei”, a transmis Paveliuc. Tot astăzi, de la ora 18:00, și în același loc, este programat concertul live blues-rock „Rareș Toatu”. Acesta a fost declarat „Cel mai bun chitarist al anului 1987” în România și „Cel mai bun chitarist al anului 1992” în Ungaria.

Gala Laureaților și FICS Pop Orchestra, concert 25 ani de jazz/pop la UNAGE

În încheiere va avea loc Gala Laureaților. Invitați speciali: Andrei Țăbârnă și Ștefan Măgirescu, câștigătorii concursului de chitară electrică ediția 2018. De asemenea, mâine, 17 noiembrie, ora 18:00 – FICS Pop Orchestra va avea un concert. Acesta este intitulat „25 ani de jazz/pop” la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Concertul aniversar va fi susținut studenții și absolvenții specializării „Compoziție Jazz și Muzică Ușoară” a Universității de Arte. Invitați speciali: compozitorul și profesorul Viorel Munteanu, prof. univ. dr. Romeo Cozma și Andrei Țăbârnă.

Adauga un comentariu