Eveniment-Social

Cea de-a XVIII-a ediție a Concursului Național ”Școală Europeană” și-a desemnat câștigătorii

Publicat: 26 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea de-a XVIII-a ediție a Concursului Național Școală Europeană și-a desemnat câștigătorii
Concursul Național ”Școală Europeană”

În competiția organizată de Ministerul Educației, s-au înscris 150 unități de învățământ preuniversitar (număr record față de celelalte ediții), care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale iar 105 dintre acestea au primit titlul de       „Școală europeană”, 7 dintre acestea fiind din județul Iași: Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Colegiul Național, Școala Gimnazială „EuroEd”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Liceul Teoretic „Miron Costin”- Pașcani. Rezultatele pot fi consultate aici.

Competiția a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului scolii.

Odată obținut, certificatul „Școala Europeană” este valabil pentru o perioada de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Competiția „Școală Europeană” a fost lansată de MEN, în 2004, ca semn al recunoașterii contribuției școlilor românești la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, fiind recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere şi valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației şi formării profesionale ce contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.

Decernarea premiilor pentru câștigătorii competiției naționale „Școală Europeană”, va avea loc la Palatul Parlamentului din București în luna iunie 2023.

Adauga un comentariu