National

Cea mai bătrână femeie din România a murit! Tanti Mitzi avea 107 ani

Publicat: 11 mai 2020

Tanti Mitzi, cea mai bătrână femeie din România, a murit. Femeia avea 107 ani, arată gherlainfo.ro.

Puțini sunt cei care știu că Tanti Mitzi nu a fost niciodată căsătorită și nici nu a făcut niciun copil. Maria Ana Morariu – ”Tanti Mitzi” – a murit în data de 9 mai 2020. Femeia stătea într-un cămin de bătrâni din Gherla.

Anul acesta, în iunie, femeia ar fi trebuit să împlinească 108 ani. Cea care s-a născut în anul 1912 nu are niciun moștenitor. Dar povestea ei este de neuitat: l-a cunoscut pe George Coșbuc, vizitându-l la Gherla pe tatăl ei și pe generalul Traian Mosoiu. Și bunicii femeii au trăit până la 105 și 106 ani, astfel că nu e singura persoană longevivă din neamul ei. Luni, ea va fi înmormântată la cimitirul de lângă închisoarea din Gherla.

„Cea mai bătrână femeie din România este din Gherla. Acum o avem în îngrijirea noastră la Căminul de Batrani “Zana Buna” din aceeași localitate. Am reușit să depășim această perioadă grea, când boala a luat multe vieți și a afectat în special oamenii în vârstă. Este bine. În 21 iunie speram să-i sărbatorim ziua de naștere la cea de a 108 aniversare. Nu a fost căsătorită niciodată și nu are copii. Să fie oare acesta secretul longevității?”, au scris reprezentanții căminului de bătrâni.

Adauga un comentariu