Stiri si curiozitati

Cea mai bună cafea. Cum să identifici gustul perfect

Publicat: 02 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună cafea. Cum să identifici gustul perfect
Cafeaua are un gust diferit pentru fiecare persoană, în funcție de gusturile și preferințele sale

Se spune că cea mai bună cafea este una scumpă și rară. Dar astfel de „delicii gastronomice” nu sunt la îndemâna oricui, iar noi bem cafea practic în fiecare dimineață. Astfel, tot mai multe persoane se întreabă care poate fi considerată cea mai delicioasă dintre băuturile „cofeinizate” disponibile pentru toată lumea.

Dacă întrebați femeile, majoritatea vor răspunde cu încredere că cea mai delicioasă cafea este cea espresso plus aditivi aromatici și dulci. Așadar, dacă doriți să vă scoateți partenerul la o cafea, nu oferiți preparate instante. Încercați o cafea caraibiană, o băutură dulce cu rom, zahăr brun, lapte de cocos și frișcă. De asemenea, o alegere bună este o glasse germană, aceasta este o cafea neagră plus sirop, înghețată, napolitane și fulgi de ciocolată sau o cafea irlandeză, care constă din espresso puternic, whisky și frișcă. Alternativ, preparați un cappuccino sau o cafea cu lapte.

Cea mai bună cafea. Principalele tipuri de boabe

Încă din cele mai vechi timpuri, cafeaua a fost considerată una dintre cele mai nobile băuturi de pe planetă. Astăzi, tendința s-a schimbat foarte puțin și, mai mult, este în continuă creștere. Dar pentru adevărații cunoscători ai băuturii răcoritoare, nu este vorba despre popularitate, marcă sau preț.

Este gustul cafelei, care, cu alegerea corectă, poate aduce o furtună de emoții pozitive, poate dezvălui versatilitatea băuturii și poate avea un efect benefic atât asupra stării de spirit, cât și asupra sănătății oamenilor. Dar, din păcate sau din fericire, este pur și simplu imposibil să răspundem la întrebarea care este cea mai delicioasă cafea.

Cafeaua are un gust diferit pentru fiecare persoană, în funcție de gusturile și preferințele sale. Dar dacă aveți chef de o cafea cu un gust excelent, merită să aflați care sunt cele mai populare cafele. Pe piața mondială, aproape toată cererea se referă la două tipuri principale de boabe de cafea. Acestea sunt Arabica și Robusta. Fiecare specie are propriile sale caracteristici, care îi ajută pe cunoscători să creeze amestecuri unice și să opteze pentru un anumit soi.

Care este diferența dintre soiul de cafea Arabica și Robusta?

Boabele Arabica au în principiu aceeași dimensiune și suprafață mată, iar culoarea lor indică în mod clar gradul de prăjire. O cafea Arabica are un gust ușor dulce și acrișor, nu este amară și dezvoltă o mare versatilitate. Dar pentru majoritatea oamenilor cărora le place să se bucure de o băutură revigorantă, o cafea Arabica pură nu este prea tare și are un gust ușor acrișor. Acesta este motivul pentru care producătorii sugerează adesea amestecuri cu adaos de Robusta.

În ceea ce privește Robusta, aceasta este rareori consumată ca o cafea de sine stătătoare. Aroma de Arabica este mai puternică, mai acidă, iar spuma are o culoare plăcută de ciocolată. Aroma de Arabica este mai pronunțată, puternică și acidă, iar culoarea spumei este de un roșu ciocolatiu plăcut.

Robusta, pe de altă parte, conferă amestecului o aromă mai amară, iar culoarea spumei este alb-cenușie și mai densă. Pentru a obține o ceașcă de cafea cu adevărat bună, este important să decideți ce gust vă place cel mai mult și, bineînțeles, să încercați mai multe amestecuri.

Pentru a identifica care este cea mai bună cafea pentru dumneavoastră este o idee bună să nu cumpărați o cantitate mare de cafea dintr-o dată. Astfel, este indicat să cumpărați o cantitate mică de amestecuri diferite și să vă faceți o idee despre fiecare.

Adauga un comentariu