Prima pagină » Culinar » Cea mai bună negresă de post cu gem și migdale. O rețetă delicioasă și savuroasă

Cea mai bună negresă de post cu gem și migdale. O rețetă delicioasă și savuroasă

09 sept. 2022, 11:00,
în Culinar

Cea mai bună negresă de post cu gem și migdale este extrem de pufoasă și gustoasă. Cu toate că nu conține lapte, ouă sau unt, aceasta este la fel de delicioasă. Mai mult de atât, rețeta este simplă de făcut și nu necesită mult timp pentru prepararea sa. 

Desertul este ideal și pentru atunci când aveți musafiri. Acesta este îndrăgit de toată lumea, fiind cea mai populară prăjitură în rândul românilor.

Ingredientele necesare pentru cea mai negresă de post cu gem

Cu toate că această rețetă este de post, este la fel de delicioasă și pufoasă ca cea cu lapte, unt și ouă. Prăjitura este una dintre cele mai apreciate de către români, fiind ușor de preparat și extrem de gustoasă. Negresa este una dintre deserturile copilăriei pe care le făcea bunica. Desertul este fraged și pufos la exterior, iar la interior rămâne ușor umed datorită gemului de caise. Aceasta poate fi glazurată cu ciocolată. 

Pentru o tavă de 22 x 22 centimetri veți avea nevoie de 150 grame de ulei de floarea soarelui, 100 grame de zahăr, 300 mililitri de apă minerală, 80 grame de migdale crude, 350 grame de făină, 50 grame de cacao, 25 grame de zahăr vanilat, 150 grame de gem de caise, 8 grame de praf de copt, 2 lingurițe extract de cafea. Pentru ca negresa să fie pufoasă, va trebui să folosiți făină de patiserie, adică cea de tip 000. Gemul de caise poate fi înlocuit cu oricare altul, după preferințele fiecăruia: de gutui, vișine, prune. Dacă nu doriți extract de cafea, îl puteți înlocui cu cel de vanilie, migdale sau rom.

Cum să prepari cea mai bună prăjitură?

Această prăjitură poate rămâne proaspătă până la 3-4 zile dacă este acoperită. Rețeta se prepară rapid, în doar 10 minute, fiind un desert simplu. Din cantitățile ingredientelor menționate veți obține circa 12 porții. Mai întâi de toate va trebui să preîncălziți cuptorul la 180 de grade, să ungeți tava cu ulei și să o tapetați cu hârtie de copt. Migdalele vor trebui mărunțite cu ajutorul unui cuțit sau cu un chopper electric. Într-un bol, va trebui să amestecați toate ingredientele uscate, precum praful de copt, făina, zahărul, pudra de cacao și 3/4 din cantitatea migdalelor. Într-un alt vas turnați apa minerală împreună cu uleiul și extractul de cafea. 

Compoziția lichidă se va adăuga peste cea uscată și se amestecă cu ajutorul unui tel. După ce este omogenizată se pune și gemul pentru care ați optat. La final, va trebui să obțineți un aluat moale, asemănător cu crema de ciocolată densă. Acesta va fi turnat în tavă, se va nivela, apoi se va presăra cantitatea migdalelor rămasă. Prăjitura se va introduce la cuptor și va fi lăsată timp de 35 minute. Înainte de a o scoate, va trebui să faceți testul scobitorii pentru a vă asigura că este gata. La final se va lăsa să se răcească, apoi va putea fi tăiată. În caz contrar, riscați să se sfarme.

Cea mai bună negresă de post cu gem și migdale este una dintre cele mai populare prăjituri. Aceasta este foarte delicioasă și savuroasă și poate fi și glazurată cu cacao.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 decembrie 2025
10 decembrie 2025
Articole similare
Câte produse din Iași sunt pe rafturile supermarketurilor? Director: „Toate rețelele marilor magazine sunt interesate să încheie contracte cu producătorii locali”
02:00
Câte produse din Iași sunt pe rafturile supermarketurilor? Director: „Toate rețelele marilor magazine sunt interesate să încheie contracte cu producătorii locali”
Primarul din Iași, amendat cu 100.000 de lei, se revoltă: „Asta e România. I-a speriat ministra că îi schimbă și au plan de amenzi”
02:00
Primarul din Iași, amendat cu 100.000 de lei, se revoltă: „Asta e România. I-a speriat ministra că îi schimbă și au plan de amenzi”
Mesajul unui cunoscut om de afaceri din Iași, după un control de la Antifraudă. „Nu am mai trăit așa ceva în 20 de ani de antreprenoriat”
02:00
Mesajul unui cunoscut om de afaceri din Iași, după un control de la Antifraudă. „Nu am mai trăit așa ceva în 20 de ani de antreprenoriat”
Situație revoltătoare la CTP Iași! O pensionară de 72 de ani, umilită și lăsată fără card după o călătorie cu autobuzul 44. Iată cum s-a întâmplat totul
02:00
FOTO Situație revoltătoare la CTP Iași! O pensionară de 72 de ani, umilită și lăsată fără card după o călătorie cu autobuzul 44. Iată cum s-a întâmplat totul
Mister: bărbatul, spulberat de o femeie la volanul unui Mercedes, la ieșirea din Lețcani, nu a fost nici acum identificat
02:00
FOTOVIDEO Mister: bărbatul, spulberat de o femeie la volanul unui Mercedes, la ieșirea din Lețcani, nu a fost nici acum identificat
O firmă din județul Neamț va furniza microbuzul pentru elevii din comuna Tomești! Investiția depășește 400.000 de lei
02:00
O firmă din județul Neamț va furniza microbuzul pentru elevii din comuna Tomești! Investiția depășește 400.000 de lei
Se râde copios pe faza asta. Și foști colegi și foști profesori
02:00
Se râde copios pe faza asta. Și foști colegi și foști profesori
Asta da scuză: un șofer din Iași, prins beat „turtă” la volan, le-a spus polițiștilor că a fost nevoit să conducă pentru că un vecin de-al său murise, iar copiilor le era teamă să stea singuri
02:00
Asta da scuză: un șofer din Iași, prins beat „turtă” la volan, le-a spus polițiștilor că a fost nevoit să conducă pentru că un vecin de-al său murise, iar copiilor le era teamă să stea singuri
Peste 70% dintre angajatorii din Iași s-au înscris în REGES Online. Termenul expiră pe 31 decembrie 2025, iar amenzile ajung până la 20.000 de lei
02:00
Peste 70% dintre angajatorii din Iași s-au înscris în REGES Online. Termenul expiră pe 31 decembrie 2025, iar amenzile ajung până la 20.000 de lei
Răzvan Timofciuc și Sorin Marcel Colesniuc – ambii candidați pentru postul de manager la Palatul Culturii – au un trecut controversat
02:00
Răzvan Timofciuc și Sorin Marcel Colesniuc – ambii candidați pentru postul de manager la Palatul Culturii – au un trecut controversat