Culinar

Cea mai bună rețetă de legume cu somon la Airfryer! O rețetă delicioasă pe care o poți face la friteuza cu aer cald

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună rețetă de legume cu somon la Airfryer O rețetă delicioasă pe care o poți face la friteuza cu aer cald
Acestea sunt două rețete cu legume la Airfryer. Se fac extrem de rapid și fără efort, dar cu un gust inegalabil

Într-o perioadă aglomerată sau plină de haos, gătitul poate deveni foarte ușor dintr-o plăcere într-un chin. Această rețetă de legume cu somon făcute la Airfryer reprezintă o rețetă ideală pentru momentele când ești în până de idei sau de timp și vrei să prepari ceva sănătos, dar și delicios.

Cel mai mare avantaj al unei friteuze cu aer cald, sau cum mai este cunoscută ca „Airfryer”, este că putem găti fără a pune ulei, sau doar două-trei lingurițe de ulei, mai mult pentru gust și aromă decât pentru a opri mâncarea din a se arde. Iată însă cea mai bună rețetă cu somon și legume la Airfryer.

 Ingrediente pentru somon și legume la Airfryer

Acest preparat bogat în proteine nu doar că îți va încânta papilele gustative, dar și îți va susține sănătatea și te va ajuta mai mult ca sigur să slăbești. Iată ingredientele de care ai nevoie. Pentru început, 2-3 fileuri de somon, 200 de grame de roșii cherry (dacă nu găsești, atunci roșiile românești sunt bune), un dovlecel, câte un sfert de ardei roșu, galben, verde tăiate julienne, în jur de 100 de grame de fasole verde, 2 lingurițe de ulei de măsline și, desigur, pentru gust, cimbru, usturoi sau zeamă de lămâie.

Pentru început, legumele trebuie tăiate: dovlecelul în cubulețe, roșiile în felii și ardeiul în sferturi; acestea se pun într-un bol și se amestecă cu o linguriță de ulei de măsline, sare, piper după gust și cimbru sau mărar. Apoi se unge fileul de somon cu puțin ulei, se condimentează pe ambele părți cu sare, apoi se adaugă cimbru, puțin usturoi și zeamă de lămâie. În coșul de la friteuza cu aer cald, se recomandă să pui o foaie de copt pentru a fi mai ușor de curățat, apoi se pun legumele și deasupra fileul de somon. Dacă aparatul dumneavoastră nu are setarea de pește sau „fish”, atunci puneți-l la 180 de grade pentru circa 20 de minute. Nu uitați să-l întoarceți după vreo 10 minute.

Legume făcute la friteuză cu sos de avocado

O altă rețetă la fel de simplu de făcut și la fel de sănătoasă sunt chipsurile de legume cu un sos de avocado. Pentru aceasta avem nevoie de jumătate de țelină, o gulie, un morcov, doi ardei capia, sare și piper, 2 lingurițe de ulei de măsline, doi avocado, două linguri de iaurt și un cățel de usturoi. Ce este foarte avantajos la această rețetă este că acestea sunt doar sugestii de legume, puteți pune tot ce aveți în debara sau în frigider. Acestea trebuie tăiate bastonașe, curățate și puse în vasul airfryerului, pe selecția „Fry” sau la 15 minute la 200 de grade Celsius. Nu uitați să întoarceți legumele la jumătatea timpului.

Pentru sosul de avocado, punem cei doi avocado, iaurtul, sare, piper și desigur, o linguriță de ulei de măsline și un cățel sau doi de usturoi. Acestea se pun fie în blender, fie în mixer și amestecăm până obținem o cremă fină și preparatul este gata. Aceste chips-uri sunt foarte sănătoase și slabe în calorii și merg de minune cu sosul de avocado, mai ales dacă aveți poftă să ronțăiți ceva.

Acestea sunt două rețete cu legume la Airfryer. Se fac extrem de rapid și fără efort, dar cu un gust inegalabil.

Adauga un comentariu