Culinar

Cea mai bună și simplă rețetă de paste cu ton, o rețetă clasică perfectă pentru gurmanzii dornici de o experiență gustativă nouă

Publicat: 24 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună și simplă rețetă de paste cu ton o rețetă clasică perfectă pentru gurmanzii dornici de o experiență gustativă nouă
Aceasta este cea mai simplă și gustoasă rețetă de paste cu ton ce poate fi servită atât la cină sau prânz.

Pentru milioane de oameni din întreaga lume, pastele reprezintă o parte esențială din dieta lor zilnică. Ele sunt simple de făcut dar și relativ ieftine, uite cea mai bună rețetă de paste cu ton pentru a savura împreună cu familia.

Există sute de rețete și toți avem preferatele noastre: bolognese, carbonara sau pesto. Totuși, dacă vreți o rețetă de paste cu ton sănătoasă și simplă de făcut atunci ați găsit articolul perfect pentru a descoperi cum să faceți cele mai delicioase paste.

Cum să gătești perfect pastele

Pentru început trebuie să fierbem pastele, iată totuși câteva mituri pe care nu ar trebui să le iei în considerare atunci când vrei să prepari cele mai gustoase paste. Pentru început nu ar trebui să adaugi ulei, acesta va rămâne doar la suprafața pastelor și nu va fi de niciun folos pentru a împiedica lipirea pastelor, de asemenea cel mai important este să nu rupi pastele, acest lucru nu va face altceva decât să le facă să se potrivească mai bine în oală și atât, este important de reținut că timpul de fierbere a pastelor nu va scădea dacă le rupi. Timpul de fierbere a pastelor nu ține cont de lungimea lor ci de diametrul pastelor, așa că dacă ai la îndemână ia o oală mai mare în care pastele să fie acoperite complet ar fi perfect. Un alt sfat este că pentru fiecare 100 grame de paste să adaugi un litru de apă și 10 grame de sare, obișnuită sau himalayană.

Cum se fierb? Este important ca mai întâi să aduci apa la punctul de fierbere ca apoi să adaugi sarea și pastele, apoi scade focul astfel încât apa să nu mai clocotească. Amestecă o singură dată, pentru a desface pastele și este recomandat să nu pui capac, apoi amestecă-le din când în când până sunt gata. De asemenea, recomandăm să folosiți ton în ulei de măsline, dacă folosești totuși ton în apă, asigură-te că scurgi toată apa. Încearcă, de asemenea, să fierbeți pastele al dente, astfel ca atunci când prepari tonul cu paste acestea să nu își piardă din consistență și să devină prea moi.

Paste cu ton și lămâie

Pentru a găti cele mai delicioase paste cu ton ai nevoie de următoarele ingrediente:

– Spaghete sau alte tipuri de paste

– 2 linguri de ulei de măsline

– 2 conserve de ton bucăți în ulei de măsline

– 1 borcan de sos pentru paste

– 2 cepe medii (albe sau roșii)

– Jumătate de lămâie

Pentru început fierbem pastele, după cum v-am explicat anterior. Între timp ne ocupăm să facem sosul. Tăiem ceapa mărunt și punem două linguri de ulei de măsline, este de preferat să faceți acest lucru într-o tigaie mai adâncă, călim ceapa la foc mic, puteți pune câteva linguri de apă dacă credeți că ceapa se arde. După ce ceapa este gata adăugăm cele două conserve de ton în tigaie. Atenție! Pentru a păstra o aromă cât mai bogată este de preferat să scurgem conservele de ulei, acesta putând să fie rânced, apoi amestecăm. Nu lăsăm foarte mult timp la călit, doar atât cât toate ingredientele să se omogenizeze, în jur de două minute.

Adăugăm apoi sosul în întregime și amestecăm bine toate ingredientele, puneți după gust sare și piper sau boia dacă doriți să fie ușor picante. Lăsăm totul la foc mic timp de cinci minute. Când sosul este gata adăugăm pastele bine scurse amestecând ușor. Adăugăm apoi sucul de lămâie peste preparat. Închidem focul și le lăsăm pentru 10 minute. Apoi se poate servi cu plăcere.

Aceasta este cea mai simplă și gustoasă rețetă de paste cu ton ce poate fi servită atât la cină sau prânz.

Adauga un comentariu