Prima pagină » Culinar » Cea mai bună supă cremă de ciuperci. Cum să pregătești acest deliciu culinar

Cea mai bună supă cremă de ciuperci. Cum să pregătești acest deliciu culinar

20 feb. 2024, 07:49,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle care este cea mai bună supă cremă de ciuperci. Aceasta are o textură fină, este aromată, gustoasă și sățioasă și poate fi servită la orice masă și la orice ocazie. Supa cremă de ciuperci se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată cum să pregătești acest deliciu culinar.

Cea mai bună supă cremă de ciuperci

Când vine vorba de preparatele culinare cu ciuperci, rețetele sunt diverse, inedite, delicioase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Ciupercile pot fi umplute la cuptor, gătite într-o tocăniță sau folosite ca ingredient de bază pentru o porție de mâncare cu carne de pui. La fel de bine, putem face niște sarmale de post cu ciuperci și lista bucatelor poate continua. Pentru savuroasele sarmale cu ciuperci vom avea nevoie de 1 varză murată, 500 g de ciuperci champignon, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 bucată de țelină, 150 ml de suc de roșii, ulei de floarea-soarelui, 1 pahar cu orez, sare, piper și boia de ardei.

Un preparat savuros și ideal de servit la mesele festive și nu numai este supa cremă de ciuperci. Dacă vrem să pregătim acest deliciu după rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu cea mai bună supă cremă de ciuperci.

Pentu iubitorii de mâncăruri savuroase cu ciuperci putem pregăti și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta are o textură cremoasă, este aromat, gustos și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Escalopul de pui cu ciuperci poate fi servit ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat aromat, sățios și sănătos. Acest fel de mâncare se servește cu mămăliguță, cu piure sau cu orice tip de garnitură.

Pentru escalopul de pui cu ciuperci vom avea nevoie de 1 piept de pui, sare, piper, 2 linguri de făină, jumătate de pahar de vin alb, 2 cepe, 3 căței de usturoi, 400 g de ciuperci, 200 ml de smântână, pătrunjel, ulei și 2 linguri de unt.

Supra cremă de ciuperci poate fi servită ca atare cu pâine de casă sau împreună cu alte mâncăruri delicioase.

Rețeta unui preparat gustos și sănătos

Pentru cea mai bună supă cremă de ciuperci vom avea nevoie de 500 g de ciuperci champignon, 1 kg de cartofi, 2 cepe, 5 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, 30 g de unt, 100 g de smântână, sare, piper, ceapă verde, pătrunjel proaspăt și crutoane de pâine.

Se curăță ceapa și usturoiul și  se pun la călit într-o tigaie cu puțin unt și ulei. Se potrivește gustul cu sare și piper apoi se pun cartofii la sotat. Se toarnă în tigaia adâncă 2 litri de apă și se adaugă ciupercile tocate mărunt. Se fierbe totul la foc mic timp de 40 de minute. Când este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit apoi se dă prin blender după care se adaugă smântâna și se mixează din nou. Se va obține o supă cremă de ciuperci delicioasă. Aceasta se servește cu crutoane de pâine.

Supa cremă de ciuperci este gustoasă, sănătoasă și ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *