Culinar

Cea mai bună tartă cu prune. Trucuri simple pentru un desert savuros

Publicat: 07 oct. 2022
Cea mai bună tartă cu prune. Trucuri simple pentru un desert savuros
Delicioasa tartă cu prune este gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final îi vom cuceri pe cei de la masă cu un adevărat deliciu culinar.

La ceas aniversar putem pregăti acasă cea mai bună tartă cu prune. Acest deliciu este gustos, aromat și pe placul multora dintre noi. În plin sezon de toamnă, tarta cu prune este alegerea perfectă dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi. Iată câteva trucuri simple pentru un desert savuros.

Cea mai bună tartă cu prune

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert aromat, gustos și cu un aspect inedit, ideală este tarta cu prune. Acest desert este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil.

Delicioasa tartă cu prune poate fi făcută și la mesele festive, alături de alte prăjituri fragede și gustoase. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pentru iubitorii de delicii tradiționale, putem pregăti un chec pufos și delicios făcut ca în vremea de odinioară.

De asemenea, îi putem cuceri pe cei de la masă cu un pandișan cu mure, dulce-acrișor și savuros. Tarta cu prune este alegerea perfectă pentru mesele festive, dar și pentru zilele în care vrem să ne bucurăm de gustul unui adevărat delciu. Acest desert are o aromă aparte și un aspect inedit, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, cu siguranță succesul culinar va fi garantat.

Rețeta unui desert de casă gustos și aromat

Pentru a pregăti o delicioasă tartă cu prune vom avea nevoie de 1 cană cu făină, 1 cană cu zahăr, 150 g de unt, 1 gălbenuș, 1 lingură de apă, 1 pliculeț de praf de copt, sare, 500 g de prune, 100 g de zahăr și 3 linguri de scorțișoară.

Mai întâi se pregătește aluatul pufos pentru tartă. Se amestecă făina împreună cu untul, sarea, praful de copt, iar după aceea se pune gălbenușul și cana cu zahăr. Se amestecă foarte bine și se frământă aluatul până când devine elastic și nelipicios. Când este gata se pune aluatul la frigider timp de 30 de minute.

Pregătim ulterior prunele pentru savuroasa tartă. Se spală prunele, se taie în două și se scot sâmburii. Se lasă prunele la scurs într-un vas. După aceea se amestecă zahărul împreună cu scorțișoara, apoi se pune această compoziție peste prune. Se amestecă din nou umplutura până când toate ingredientele se întrepătrund.

Aluatul pentru tartă se împarte în două, iar prima bucată de aluat se întinde apoi se pune într-o tavă rotundă tapetată cu unt și făină. După aceea, se răstoarnă umplutura, iar deasupra se pune cealaltă foaie de aluat. Pentru a oferi acestui desert un aspect inedit, putem să facem fâșii din aluat pentru a acoperi umplutura.

Tarta cu prune se dă la cuptor timp de 20-30 de minute și se poate verifica dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. Cu siguranță vom obține un desert savuros și aromat.

Delicioasa tartă cu prune este gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final îi vom cuceri pe cei de la masă cu un adevărat deliciu culinar. Acest desert poate fi pregătit la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat desăvârșit.
Adauga un comentariu