Actualitate

Cea mai frumoasă piesă de muzeu din România: Podul suspendat peste Dunăre nu poate fi folosit din lipsa drumurilor de acces

Publicat: 25 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai frumoasă piesă de muzeu din România Podul suspendat peste Dunăre nu poate fi folosit din lipsa drumurilor de acces
Podul care leagă Brăila de Tulcea va fi o piesă de muzeu pentru că nu există drumuri de acces

Românii se pot lăuda cu multe, dar în unele cazuri nu cu nivelul de pregătire. Vorbim despre faptul că multele bancuri cu constructori devin realitate în Brăila care se poate lăuda cu cea mai frumoasă piesă de muzeu din România şi probabil din Europa. Vorbim despre celebrul pod suspendat de peste Dunăre care a costat 500 de milioane de euro şi care va stă fără să poată fi folosit aproximativ 1 an de zile din lipsa drumurilor de acces.

Mai intraducere românească, vom avea al treilea pod din Europa, dar nu vom putea intra pe el pentru că nu am avea pe unde să facem acest lucru.

Investiţia este una de 500 de milioane de euro

Conform jurnaliştilor de la adevărul.ro, podul ce leagă Brăila de Tulcea nu va putea fi dată în folosinţă la finalizarea lucrărilor. Drumurile de acces vor fi gata abia la 1 an de la inaugurarea podului de peste Dunăre. Investiţia este una colosală, vorbim de 500 de milioane de euro.

Conform sursei citate vina ar fi a autorităţilor care nu s-au deranjat să se ocupe şi de construcţia drumurilor de acces:

„Sunt în rezolvare problemele de la Brăila. Va ieşi în curând autorizaţia de construire pentru un sector de 7 kilometri. Vor ieşi apoi şi pentru restul. Sunt acele drumuri de legătură care au fost lăsate de izbelişte”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Ministrul transporturilor confirmă cel mai frumos muzeu din România

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă confirmă apariția, timp de 1 an, a celui mai frumos muzeu din România. Totuşi, acesta susţine că se depun toate eforturile pentru că timpul de 1 an de zile să fie redus.

„Spun de pe acum, un an va rămâne podul frumos, nou, al treilea ca lungime pod suspendat din Europa… va rămâne un an, 2023 dacă nu mă înşel… va rămâne un muzeu, acel termen pe care l-am popularizat. Asta ca urmare a unor inacţiuni din trecut pe care acum încercăm să le reparăm din mers. Poate reuşim să fie mai puţin de un an de zile. Când spun aceste termene nu înseamnă că sunt resemnat cu ele. Unde se poate, încerc să aduc lucrurile în zone mai bune. Dar nici să spun, cum aruncă politicienii, deobicei „Va fi totul bine, gata. Într-o lună terminăm autostrăzile”. Spun lucrurile realist”, susţine Cătălin Drulă.

Podul va fi unul dintre cele mai mari din Europa

Investiţia în acest pod se ridică la 500 de milioane de euro şi vor face din el al treilea pod din Europa ca mărime. Polonii podului vor avea peste 200 de metri înălţime iar fiecare dintre aceştia este prevăzut cu lift dar şi scări.

„La turnul de la Brăila, betonarea s-a finalizat în data de 22.12.2020, la cota de + 186 m, urmând ca în maximum 2 săptămâni să fie ridicate grinzile de rigidizare. La turnul de la Jijila, betonarea a ajunz astăzi la cota de + 162,5 m (cu un ritm al turnărilor de circa 2 m /24 h)”, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastrucurii Rutiere, pe pagina de Facebook.

Adauga un comentariu