Culinar

Cea mai gustoasă rețetă de ardei copți pentru iarnă. Cum să menții savoarea ardeilor și să obții o conservă perfectă

Publicat: 09 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai gustoasă rețetă de ardei copți pentru iarnă. Cum să menții savoarea ardeilor și să obții o conservă perfectă
Ardeii copți la borcan pentru iarnă sunt gustoși, suculenți și nelipsiți din cămara multor gospodine.

Multe gospodine aleg cea mai gustoasă rețetă de ardei copți pentru iarnă. Când vine vorba de deliciile nelipsite din cămară în sezonul rece, ardeii copți sunt pe listă. Ardeii copți merg serviți împreună cu diverse bucate, în funcție de preferințe. Iată cum să menții savoarea ardeilor și să obții o conservă perfectă.

Cea mai gustoasă rețetă de ardei copți pentru iarnă

Delicioșii ardei copți pentru iarnă sunt nelipsiți din cămara gospodinelor. Aceștia se conservă foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Doamnele optează pentru cea mai simplă rețetă de ardei copți, iar la final se obține o conservă perfectă.

Pentru câteva borcane de ardei copți vom avea nevoie de 2 kg de ardei capia, 200 ml de oțet, 200 ml de ulei, 150 g de zahăr, 200 ml de apă, 5 căței de usturoi, o lingură de sare, boabe de muștar, 4 foi de dafin și boabe de piper.

Mai întâi se coc ardeii, iar când sunt gata se pun într-un bol, se pudrează cu sare, se acoperă cu un capac și se lasă timp de câteva minute. Când ardeii s-au răcit, se curăță de coajă, cotoare și semințe și se taie în felii subțiri  apoi se lasă la scurs într-un bol mare.

Într- oală se pune apa împreună cu oțetul, zahărul, sarea, boabele de piper și cele de muștar și foile de dafin. Se adaugă în apă și sucul lăsat de ardeii copți. Se pune totul la fiert și se amestecă ușor.

Feliile de ardei se pun în borcane, se pun câteva bucăți de usturoi în fiecare borcan apoi se toarnă lichidul fiert. Se pun capacele, se acoperă borcanele cu un prosop gros și se pun într-o cratiță cu apă până la nivelul capacelor. Se lasă borcanele la foc mic. La final se vor lăsa borcanele la răcit apoi se depozitează în cămară.

Trucuri din rețeta bunicii pentru o conservă perfectă

O altă rețetă adorată de multe gospodine este cea de ardei copți la borcan în suc propriu. Pentru această conservă gustoasă și aromată vom folosi 2 kg de ardei gras sau kapia și sare de murături. După ce se coc ardeii se pun într-o cratiță și se presară cu sare. Se acoperă oala cu un capac și se lasă ardeii timp de 15 minute.

După aceea se curăță ardeii de coajă și cotoare apoi se lasă la scurs și vom păstra zeama. Se rup ardeii în fâșii și se pun în borcane sterilizate. Se apasă ardeii cu o lingură pentru a încăpea cât mai mulți  apoi se toarnă pe fiecare strat de ardei un pic de sare.

În fiecare borcan se toarnă zeama rămasă de la ardei apoi se pun capacele la borcane și se sterilizează la foc mic. Cu siguranță vom obține la final o conservă delicioasă, care se va menține și pe timp de iarnă.

Ardeii copți la borcan pentru iarnă sunt gustoși, suculenți și nelipsiți din cămara multor gospodine. Acest deliciu se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu