Actualitate

Cea mai gustoasă slănină! Rețeta după care se prepară acest deliciu

Publicat: 16 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai gustoasă slănină Rețeta după care se prepară acest deliciu
Cea mai gustoasă slănină

Cea mai gustoasă slănină! Toată lumea apreciază slănina preparată după această rețetă, pentru gustul și aroma deosebite, dar și culoare. Mai mult, datorită culorii pe care o capătă în timpul fierberii cu coji de ceapă, ea seamănă cu slănina afumată.

Cea mai gustoasă slănină

Persoanele cărora le place slănina, cu siguranţă vor aprecia această reţetă delicioasă. Deoarece este fiartă în saramură și coji de ceapă, pe lângă aromă deosebită, slănina va avea o culoare asemănătoare cu a celei afumate.

Astfel preparată, slănina va fi un aperitiv excelent şi delicios numai bun de pus pe masa festivă la sărbătorile de iarnă. Totodată, usturoiul şi celelalte condimente îi oferă slăninii un gust savuros şi aromat. Așadar, dacă o preparați după această rețetă veți obține o adevărată delicatesa culinară!

Ingredientele de care aveți nevoie

– slănină cu straturi de carne – 2 kg;

– apa – 1 l;

– sare grunjoasă – 1/2 pahar;

– un pumn de coji de ceapă;

– căţei de usturoi – 5-6 buc.;

– piper şi boia de ardei după gust.

Cea mai gustoasă slănină. Cum se prepară

Puneţi toate ingredientele în apă, în afară de slănină şi usturoi, și fierbeţi saramura într-o cratiţă. Adăugați apoi bucăţile de slănină în saramura, astfel încât să fie acoperite complet cu lichid. Fierbeţi-le timp de 10 minute.

Apoi se ia cratiţa de pe foc şi se lasa să se răcească complet timp de o zi. Se scoate apoi slănina din saramura și se lasă să se scurgă bine, după care se unge cu usturoiul pişat. Dacă preferaţi, puteţi tăvăli slănina prin piper măcinat şi boia de ardei, în funcție de gust. Daţi slănina la frigider pentru o zi, apoi mutaţi-o la congelator.

După ce s-a congelată, delicioasa slănină este gata! Datorită fierberii cu coji de ceapă, această slănină are un aspect de parcă ar fi fost afumată. De asemenea, puteţi prepara după această rețetă şi slănina sărată. Poftă bună!

Adauga un comentariu