Local

Cea mai noua retea de trafic de droguri aparuta in Iasi a fost anihilata ieri

Publicat: 25 mart. 2015
1

@ Mascatii au descins in casele traficantilor in momentul in care acestia se asteptau mai putin @ In doar cateva luni, reteaua a reusit sa se impuna destul de serios pe piata neagra a Iasului

Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi au dus ieri in fata judecatorilor patru tineri care au pus bazele unei retele de trafic de droguri. Dupa ce au patruns in aceasta piata, baietii au crezut ca se vor imbogati peste noapte si au inceput sa-i deranjeze pe cei care activau deja in aceasta piata. Vestea a ajuns repede la urechile consumatorilor inraiti. La scurt timp au aflat si oamenii legii. Astfel au inceput monitorizarile si filajele membrilor retelei. In urma cu doua zile, ofiterii de combatere a crimei organizate au efectuat sase descinderi la domiciliile acuzatilor. Potrivit informatiilor furnizate de anchetatori, reteaua si-a inceput activitatea in luna octombrie 2014. Comercializau canabis si ecstasy.

„În cauza exista suspiciunea rezonabila ca în perioada octombrie 2014 – martie 2015, în baza aceleiasi rezolutii infractionale, membrii gruparii infractionale au procurat, detinut, pus în vânzare si comercializat cantitati importante de droguri de risc (canabis) si droguri de mare risc (comprimate ecstasy) catre diferiti consumatori de pe raza municipiului Iasi”, au precizat ieri procurorii din cadrul DIICOT. Dupa efectuarea perchezitiilor, a fost gasita cantitatea de 745 grame de canabis. Era o cantitate care urma sa fie distribuita in municipiul Iasi si in localitatile limitrofe.

„La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Iasi, ca urmare a punerii în executare a mandatelor de aducere, au fost conduse 12 persoane în vederea audierilor. Procurorii au dispus masura preventiva a retinerii fata de patru inculpati, urmând a fi sesizat Tribunalul Iasi cu propunere de arestare preventiva, iar fata de doua persoane s-a dispus masura preventiva a controlului judiciar. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul de Operatiuni Speciale Iasi si Departamentul de Informatii si Protectie Interna. Actiunea a fost realizata cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi – Serviciul Actiuni Speciale”, au completat procurorii. Ieri dupa-amiaza, au fost adusi in fata judecatorilor pentru emiterea mandatelor de arestare preventiva urmatorii: Adrian Chelaru, Alin Eugen Berbece, Daniel Zaharia si Cristian Mic.

Comentarii
Adauga un comentariu