Economic Local

Cea mai scumpă vacanță plătită de ieșeni în această perioadă! Un cuplu a plătit o sumă uriașă pentru a petrece sărbătorile într-un resort de lux din Maldive

Publicat: 21 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai scumpă vacanță plătită de ieșeni în această perioadă Un cuplu a plătit o sumă uriașă pentru a petrece sărbătorile într-un resort de lux din Maldive

Cei doi tineri au ales această destinație pentru că își doreau o vacanță de fițe. Aceștia vor avea parte de cele mai bune servicii timp de o săptămână. În ultimii ani, tot mai mulți ieșeni preferă să petreacă vacanța de Crăciun și Revelionul în țări exotice. Aceștia nu mai aleg stațiunile din România din cauza prețurilor tot mai mari

Cea mai scumpă vacanță plătită de ieșeni pentru perioada sărbătorilor de iarnă a costat peste 9.000 de euro. Un cuplu din Iași a decis să plece în Maldive, unde vor avea parte de servicii de lux. Timp de o săptămână, cei doi îndrăgostiți vor fi cazați la un resort de cinci stele, pe plajă, cu piscină proprie, în regim all inclusive. Oferta include bilete de avion și transferuri interne cu hidroavion. Clienții au acces și la „Just Veg”- primul restaurant vegetarian din Maldive. Aceștia se bucură de cazare într-un resort premiat cu distincția „Premium All Inclusive resort of the year” 2015. Include servicii de fine dining și băuturi alcoolice fine ale unor branduri de top, toate pentru o vacanță perfectă. Maldive devine o destinație aleasă de tot mai mulți ieșeni. Anul trecut, o altă familie din Iași, un cuplu și un copil, au plătit pentru o vacanță de două săptămâni, de Revelion, aproape 10.000 de euro.

Vacanțele în țările exotice, trend în creștere

Preferințele ieșenilor în materie de vacanțe s-au schimbat în ultimii ani. Astfel, dacă în această perioadă a anului clienții plecau de Crăciun sau de Revelion în stațiunile montane din țară, anul acesta clienții au ales ca destinații de vacanță țările cu temperaturi de primăvară sau vară.

„Trend-ul de anul acesta sunt vacanțele în țări călduroase, exotice. Clienții preferă să plătească aceeași bani pe care i-ar plăti pentru o vacanță în țară, în stațiunile montane, de exemplu, pentru o vacanță în Malta sau în Mexic. Foarte puține persoane merg anul acesta în stațiunile din țară”, susține Larisa Chirilă, agent de turism în cadrul Travel 4You.

Ce țări preferă ieșenii?

Astfel, printre destinațiile alese anul acesta de către clienți se numără Dubai, Egipt, Mexic, Barcelona, Cipru, Malta sau Polonia și Austria. Și piețele de Crăciun din Praga și Viena atrag tot mai mulți turiști.

„Sunt cerințe și pentru vacanțele de Crăciun în țările europene recunoscute pentru târgurile de iarnă. Însă unele persoane vin din vară sau din toamnă și caută diverse oferte pentru țările exotice”, mai spune Iulia Fetcu, agent de turism.

Astfel, pentru Mexic, două persoane au plătit 2.400 de euro pentru o vacanță de o săptămână. Vacanța în Dubai, cu mic dejun inclus, a costat 2.200 de euro pentru două persoane, iar în Egipt, 1.400 de euro cu all inclusive.

S-au epuizat toate locurile

Alte destinații alese de ieșeni sunt Malta, Cipru sau Barcelona. De exemplu, costurile pentru vacanța din Malta, pentru două persoane, 7 zile, sunt de 1.200 de euro. Jumătate din această sumă costă o vacanță de două persoane în Cipru. Iar în Barcelona, o vacanță de o săptămână, de Revelion, costă 800 de euro, pentru două persoane. Persoanele mai în vârstă pleacă de sărbători în Israel, cu grupuri organizate. Pentru două persoane, cu două mese incluse, 5 nopți de cazare, vacanța costă 700 de euro. Toate plecările cu avionul din perioada Revelionului s-au epuizat, nu mai sunt locuri în toată țara”, mai spune Larisa Chirilă.

Prețurile la vacanțele din țară vor crește

Numărul ieșenilor care pleacă în stațiunile din țară a scăzut.

„Puține persoane mai merg în țară în vacanța de Crăciun sau de Revelion. De exemplu, o doamnă care nu putea să plece în afară țării, cu copilul, a zis că anul acesta stă în țară, însă doar pentru că a fost nevoită. Pentru 3 nopți la Băile Felix, pentru două persoane, cu două mese pe zi, a plătit 3.000 de lei”, mai spune Larisa Chirilă.

Aceasta susține că prețurile pentru vacanțele din țară sunt prea mari.

„Prețurile sunt din ce în ce mai crescute și o să mai crească. Din cauza tichetelor de vacanță au crescut mult. Diferența e și de 1.000 de lei pentru o vacanță, față de anul trecut, iar creșterea nu e justificată. De exemplu, de Revelion, la Bran-Moeciu, 4 nopți la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, costă 4.500 de lei, pentru două persoane. Cu acești bani poți pleca în Malta unde sunt multe chestii de vizitat”, mai spune Larisa.

Adauga un comentariu