Ceai de urzică pentru păr. Remediul perfect pentru un păr bogat și sănătos

10 ian. 2022, 09:15
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Tot mai multe doamne și domnișoare folosesc ceai de urzică pentru păr, iar rezultatele sunt spectaculoase. Podoaba capilară necesită multă îngrijire și atenție, iar femeile știu că aceasta poate atrage privirile tuturor. Pe lângă tratamentele de specialitate de la saloanele de înfrumusețare, benefice sunt și cele naturiste, la îndemâna oricui. Iată remediul perfect pentru un păr bogat și sănătos.

Ceai de urzică pentru păr sănătos și plin de volum

Este știut faptul că urzica are numeroase beneficii. Această plantă trebuie inclusă în alimentația tuturor, fie în alimente, fie sub formă de ceai. Dincolo de efectele benefice asupra sistemului imunitar, urzicile sunt cel mai bun tratament pentru a avea un păr bogat și sănătos.

Ceaiul de urzică este recomandat în tratarea astmului, răcelilor, anemiei și infecțiilor renale. Mai mult, urzicile sunt benefice pentru detoxifierea organismului și curățarea sângelui. 

Urzicile pot fi folosite și ca remediu naturist împotriva căderii parului. Ceaiul de urzică are un efect tonic și ajută podoaba capilară să crească mai repede. Doamnele și domnișoarele își doresc un păr strălucitor și sănătos, așa că apelează la tot felul de trucuri naturiste.

Pentru a obține ceaiul de urzică folosit ca tratament pentru păr, se pun urzici mărunțite într-un litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute. După ce se răcește, se folosește la clătit după șamponarea părului. 

Un alte remediu naturist benefic pentru imunitate este ceaiul din frunze de smochin. Acesta este recomandat și în tratamentele de înfrumusețare pentru ten. 

Urzicile, cel mai bun tratament împotriva căderii părului

Multe femei se plâng de faptul că se confruntă cu o cădere excesivă a podoabei capilare. Doamnele și domnișoarele recurg la tot felul de tratamente pentru a scăpa de fragilitatea părului sau de mătreață. Este binecunoscut faptul că urzicile sunt benefice pentru îngrijirea podoabei capilare, tratamentul naturist  fiind ușor de pregătit acasă. 

Pentru a stimula creșterea părului se recomandă masarea scalpului cu sucul obținut din urzici. Se zdrobesc câteva frunze proaspete de urzici, iar cu lichidul obținut se masează bine scalpul și se lasă să pătrundă bine în păr. Se repetă acest tratament de trei ori pe săptămână, iar rezultatele vor fi cu siguranță cele dorite.

Ceaiul de urzică poate fi folosit și pentru tratarea părului gras. Infuzia din ceai de urzică este benefică pentru înlăturarea excesului de sebum de la nivelul scalpului. Doamnele și domnișoarele care au un păr gras și lipsit de volum pot folosi infuzia de urzică. 

Într-un litru de apă clocotită se adaugă trei linguri de urzici uscate și o lingură de suc de lămâie. Se lasă la infuzat timp de 15 minute. După ce se răcește se folosește la clătirea părului, după spălare. Se repetă tratamentul de două ori pe săptămână, iar treptat părul nu va mai avea o tendință rapidă de îngrășare.

Ceaiul de urzică poate fi folosit și în cazul părului vopsit, indiferent de culoare sau tehnică. În cazul părului vopsit ombre în nuanțe de blond deschis sau roșcat se recomandă infuzia din frunze de urzică într-o concentrație mai mică pentru a nu modifica nuanța podoabei capilare.

Ceaiul de urzică pentru păr este cel mai bun remediu naturist împotriva degradării podoabei capilare. Tot mai multe femei folosesc acest tratament pentru a avea un păr bogat și sănătos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *