Stiri si curiozitati

Ceai de verbină. Cel mai bun remediu naturist pentru combaterea stresului

Publicat: 09 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai de verbină. Cel mai bun remediu naturist pentru combaterea stresului
Verbina poate fi întrebuințată sub formă de tinctură, pulbere, infuzie, baie terapeutică și ceai.

Multe persoane vor să afle ce beneficii ascunde aromatul ceai de verbină. Verbina mai este numită și iarba sacră, având proprietăți miraculoase pentru organism. Ceaiul din această plantă acționează nu doar asupra organelor, ci și asupra psihicului, menținând o stare emoțională bună. Psihologii și psihiatrii recomandă consumul ceaiului de verbină cât mai des posibil. Iată cum să pregătești acasă cel mai bun remediu naturist pentru combaterea stresului.

Ceai de verbină

Ceaiul de verbină este aromat, se face rapid acasă și are numeroase beneficii pentru organism. Numită și iarba sacră, această plantă medicinală are o legendă fascinantă. Se spune că se culege numai în zilele de sărbătoare pentru a avea parte de efectul ei miraculos și că nu se știe zona de origine.

Mai mult, legenda spune că planta era folosită în Antichitate în ritualurile de dragoste și era folosită pentru a scăpa de tulburările sufletești. Verbina este  plantă iubitoare de lumină, dar are nevoie de multă apă, iar perioada de recoltare este în lunile iulie-august. Pentru ceai se recoltează tulpina cu florile și frunzele. Ceaiul de verbină este recomandat de către medici pentru prevenirea sau tratarea numeroaselor afecțiuni.

Verbina poate fi întrebuințată sub formă de tinctură, pulbere, infuzie, baie terapeutică și ceai. Ceaiul de verbină se face foarte ușor acasă, cu doar câteva ingrediente, iar efectele sale sunt cu adevărat mirculoase. Benefic este și ceaiul de iasomie, aromat, parfumat și eficient în tratarea bolilor digestive.

Ceaiul de mentă este și el pe lista remediilor naturiste cu efecte miraculoase. Acesta este benefic și pentru stimularea sistemului imunitar și tratează simptomele de gripă și răceală.

Cum să prepari acasă leacul miraculos

Pentru ceaiul de verbină vom avea nevoie de câteva frunze de verbină, dar și de câteva flori. Într-o cană cu apă clocotită se pun 2 ligurițe de plantă uscată și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Ceaiul se poate consuma ca atare sau poate fi îndulcit cu miere.

Ceaiul de verbină are numeroase beneficii pentru organism. Acesta previne depresia și atacurile de panică, calmează migrenele, tratează astenia psihică și fizică, insomnia, durerile de cap. De asemenea, acest leac naturist este benefic și pentru a ameliora crampele abdominale. Ceaiul de verbină poate fi folosit și extern, fiind util în tratarea eczemelor, a dermatitelor, dar ajută și la regenerarea părului. Putem clăti părul cu ceai de verbină după spălare pentru a scăpa de măreață și a menține podoaba capilară sănătoasă. Ceaiul aromat este recomandat și pentru a scăpa de gripă. Acest remediu întărește sistemul imunitar, reduce febra și calmează tusea iritativă.

Ceaiul de verbină este recomandat de către medici pentru tratarea afecțiunilor gastrice. Leacul din farmacia naturii are proprietăți miraculoase, reglează tensiunea arterială și menține sănătatea psihică. La fel de bun este și ceaiul de ghimbir. Acesta este folosit pentru a scăpa de răceală și de infecțiile faringiene. La fel de bine putem consuma ceaiul de ghimbir pentru a scăpa de câteva kilograme în plus și a ne menține greutatea corporală. Remediile naturiste sunt eficiente și la îndemâna oricui. Dac ținem cont de recomandările medicilor, vom obține acasă adevărate leacuri din farmacia naturii.

Adauga un comentariu