Magazin

Ceaiul cu lapte – Lucruri pe care nu le știai despre această combinație delicioasă

Publicat: 06 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceaiul cu lapte - Lucruri pe care nu le știai despre această combinație delicioasă

Una dintre cele mai îndrăgite băuturi din lume, o ceașcă de ceai cu lapte este cea mai bună alinare a sufletului. Fie că ești nou în domeniul artei ceaiului sau un cunoscător de ceai care dorește să amestece rețetele de ceai cu lapte, îți prezentăm mai jos câteva informații interesante despre ceaiul cu lapte.

Ce este un ceai cu lapte?

Ceaiul cu lapte se referă la orice băutură de ceai la care se adaugă lapte. Ceaiul cu lapte poate fi o ceașcă obișnuită de ceai negru completată cu lapte sau poate fi un tip de ceai mai complex, cum ar fi ceaiul cu bule cu lapte din Taiwan sau ceaiul cu lapte thailandez cu gheață.

Care este gustul reprezentativ?

Diferitele ceaiuri cu lapte au propriul profil de aromă. De exemplu, ceaiul cu bule poate avea un gust dulce și cremos, în timp ce ceaiul britanic poate fi îndrăzneț și robust. Deoarece ceaiul cu lapte este în mod normal preparat cu o bază de ceai negru (mai ales în versiunea britanică), laptele ajută la echilibrarea gustului ușor amar și astringent al ceaiului negru, aducând o cremozitate și un final mai fin. Puteți adăuga lapte la ceaiul cald sau la ceaiul rece și vă puteți bucura de beneficiile acestuia. Ceaiul thailandez cu lapte are un gust picant și cremos.

Care sunt beneficiile ceaiului cu lapte?

În timp ce există cu siguranță un beneficiu de gust care vine din servirea ceaiului cu lapte, pot fi, de asemenea, o abundență de beneficii pentru sănătate. Ceaiul vine încărcat cu antioxidanți, toate acestea putând oferi organismului tău un minunat „pick-me-up”. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre beneficiile consumului de ceai negru cu lapte.

– Stimulator imunitar

– Crește nivelul de energie

– Ajută la digestie

– Piele și păr sănătos

Ce tip de ceai puteți folosi pentru a face ceai cu lapte?

Având în vedere că există o mulțime de tipuri de ceaiuri și arome diferite, puteți explora și experimenta cu multe ceaiuri delicioase și îl puteți găsi pe cel pe care îl iubiți. De la Earl Grey cu aromă de bergamotă pana la iasomie și matcha, iată câteva dintre ceaiurile la care poți apela atunci când îți dorești un strop de lapte în infuzia ta de ceai.

Ceai negru – este unul dintre cele mai comune tipuri de ceai care se servește cu un strop de lapte. Acest ceai este tradițional și provine din planta Camellia sinensis și este considerat unul dintre cele cinci ceaiuri adevărate. Există diferite amestecuri și stiluri de ceai negru în întreaga lume.

Ceai verde – deși s-ar putea să fii surprins că ceaiul verde se potrivește bine cu laptele, trebuie doar să te uiți la ceaiul matcha în sine. Această infuzie plină de sănătate din superalimente este de obicei servită cu lapte, în special în mult iubitul matcha latte. Cremozitatea și aromele delicate fac o potrivire perfectă. Poți achiziționa mai multe tipuri de ceai verde de la Vedda.

Ceai Oolong – un alt ceai obținut din planta de ceai, acest ceai străvechi are, de asemenea, un amestec amețitor de antioxidanți, nutrienți și alte lucruri bune. Ceaiul Oolong poate fi corpolent și îndrăzneț sau delicat și ierbos. Este un alt ceai care face minuni alături de lapte.

Acum că știi o mulțime de lucruri interesante despre servirea ceaiului cu lapte, poți stabili dacă acest mod de preparare te reprezintă și dacă vrei să îl pui pe lista ta de must try!

sursa foto: www.vedda.ro

Adauga un comentariu