Actualitate

Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare dimineață! Are multiple beneficii pentru sănătate

Publicat: 01 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare dimineață Are multiple beneficii pentru sănătate
Regelui Charles îi place să bea ceai cu miere și lapte

Având un program plin și obositor, dieta Regelui Charles al III-lea trebuie să fie una bogată și diversificată.

Se spune că alegerile Regelui pentru micul dejun au un impact pozitiv asupra longevității datorită proprietăților lor anti-cancer și de scădere a colesterolului.

Potrivit nutriționistului de la Lifesum Signe Svanfeldt, băutura caldă preferată a Regelui este una „care îmbunătățește sănătatea inimii și scade tensiunea arterială”.

Monarhul bea ceai negru Darjeeling și un pahar mic de suc de fructe, ambele băuturi având numeroase beneficii pentru sănătate.

„Ceaiul Darjeeling are multe beneficii pentru sănătate, având în vedere conținutul de antioxidanți, vitamine și polifenoli, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, reducerea inflamației și creșterea sănătății inimii”, spune Signe.

Regelui Charles îi place să bea ceai cu miere și lapte. Ceaiul Darjeeling este bogat în quercetină, care este un compus despre care s-a demonstrat în numeroase studii că reduce riscul de ateroscleroză.

Cercetările au descoperit că o dietă bogată în flavonoide, precum quercetina, are beneficii pozitive pentru sănătate, în special asupra inimii.

De asemenea, s-a dovedit că flavonoidele ajută împotriva hipertensiunii, inflamației, diabetului și bolilor vasculare.

Totodată, compușii polifenolici, conținuți de acest tip de ceai, inhibă apariția cancerului în mai multe moduri, reducând și dezvoltarea unei eventuale tumori.

„Polifenolii ajută la scăderea riscului de formare a celulelor canceroase”, spune Molly Myers, dietetician și nutriționist.

„Cercetările sugerează că dietele bogate în alimente care conțin polifenoli ar putea oferi o anumită protecție împotriva dezvoltării bolilor de inimă, bolilor neurodegenerative, cancerului și diabetului”, a adăugat doctorul Susan Rodder, cardiolog.

„Specific bolilor cardiovasculare, polifenolii pot oferi protecție prin îmbunătățirea funcției mucoasei interioare a inimii și a vaselor de sânge, creșterea colesterolului HDL protector (colesterolul bun), scăderea colesterolului LDL (colesterolul rău) și prin rolul antiinflamator”.

Un pahar de suc de fructe în fiecare dimineață

Totodată, la micul dejun, Regele Charles se bucură și de un pahar de suc de fructe,  care ajută „la creșterea aportului de vitamine, minerale și fibre”, a spus Svanfeldt.

„Unele sucuri de fructe ajută, de asemenea, la combaterea problemelor, cum ar fi constipația, în timp ce sucul de afine poate ajuta la prevenirea infecțiilor urinare”, spune Medical News Today, citat de mirror.co.uk.

Comentarii
Adauga un comentariu