Stiri si curiozitati

Ceaiuri pentru gust amar în gură. Iată cum poți scăpa de această afecțiune

Publicat: 19 mart. 2021
femeie cu o cana in mana
De obicei, un gust amar în gură poate fi un semnal de alarmă, un simptom al unei boli mai grave sau de ce nu o igienă orală precară

Cu siguranță dacă ai simțit un gust amar care persistă ai căutat inițial anumite remedii naturiste printre care ceaiuri pentru gust amar în gură. Ei bine acest gust, apare din mai multe motive, unul dintre ele fiind consumul anumitor alimente. Însă sunt situații mai grave care pot indica că ai anumire probleme de sănătate iar indicat este să consulți imediat un control medical de specialitate.

De obicei, un gust amar în gură poate fi un semnal de alarmă, un simptom al unei boli mai grave sau de ce nu o igienă orală precară. Gustul din gură al unui om poate fi modificat așadar din mai multe motive, fie ele medicale sau nu, în funcţie de dietă, istoric medical, genetic şi altele.

Care sunt cauzele unui gust amar în gură

Cel mai des se întâmplă să ne confruntam cu acest gust amar imediat după ce ne trezim. Acesta nu este un motiv de îngrijorare, deoarece reprezintă cumulul de bacterii adunate în cavitatea orală în timpul nopții. Însă acesta poate apărea fară motive. În acest sens acesta este cauzat de abcesul dentar, intoxicații, afecțiuni la nivelul pancreasului, nevroze sau afecțiuni hepatobiliare.

Dacă ai acest gust amar în gură, în primul rând, trebuie să te asiguri că ai băut suficientă apă. Există și o boală în care nu se secretă suficientă salivă, astfel că gura este permanent uscată, iar de aici și gustul amar. Dacă nu îți simți gura uscată, poate că ar trebui să mergi la un dentist. Cei care au probleme adesea cu igiena orală, cum ar fi cariile sau problemele gingivale, simt adesea gust amar în gură.

De asemenea și gravidele au acest gust în gură, așa că nu trebuie să intri în panică dacă aștepți un copil. Din cauza schimbărilor hormonale care apar în sarcină, gustul din gură se poate schimba. Menopauza este o altă cauză posibilă, tot din cauza schimbărilor hormonale.

Senzaţia de gust amar în gură poate apărea şi dacă urmaţi un tratament cu antibiotice sau medicamente foarte puternice, care vă distrug stomacul. Și pastilele care tratează răceala pot da astfel de senzații, dacă sunt utilizate îndelung.

Totuși, dacă nu ești într-una dintre situațiile de mai sus și totuși ai un gust amar care persistă, trebuie să mergi de urgentă la un consult de specialitate. Poți avea niste boli ascunse de care nu știai precum diabetul de tip 2, malaria, o boală a vezicii biliare, arsurile şi refluxul gastroesofagian, mononucleoza, hepatita, ciroza hepatică sau cancer la pancreas.

Ceaiuri pentru gust amar în gură sau alte tratamente naturiste

Pentru că gustul amar în gură este un simptom și nu o boală în sine, prima dată este indicat să tratezi cauza, așadar încearcă să urmezi un tratament pentru boala de bază care iți provoacă acest gust. Pot fi folosite antispatice sau sedative.

Dacă ne raportăm la tratamentele naturiste în primul rând trebuie să ai în vedere un regim de cruțare, așadar evită eforturile fizice și intelectuale. De asemenea este recomandată și o dietă echilibrată bogată în glucide și proteine și foarte săracă În lipide.

Dacă ați apelat în primul rând la ceea ce am arătat mai sus, puteţi încerca o metodă de curăţare cu ajutorul boabelor de ienupăr. În prima zi mestecaţi patru boabe, apoi adăugaţi câte un bob în plus, în fiecare zi până ajungeţi la ziua 12. Când se ajunge la 15 boabe mestecate pe zi, scădeţi câte un bob în fiecare zi pentru a ajunge din nou la patru.

Dacă gustul amar nu dispare la sfârșitul acestei cure, puteți încerca să vă clătiți gura zilnic, de câteva ori, cu o soluție din bicarbonat de sodiu combinat cu apă.

Un alt tratament este ceaiul, respectiv decoctul de cicoare. Se folosește rădăcina, frunzele şi florile de cicoare, o lingură din amestecul obţinut se fierbe pentru 5 minute în 250 ml de apă, decoctul se bea cald timp de 3-4 zile. Mai puteți consuma și o linguriţă de pudră de rădăcină de cicoare, înaintea meselor principale timp de 15 zile.

Acum că ai aflat despre ceaiuri pentru gust amar în gură poți vedea și ce beneficii are ceaiul de caprifoi.

Adauga un comentariu