Magazin

Ceasul pentru iubit oferit cadou. De ce este bine să evităm situația

Publicat: 02 oct. 2021

Ceasul oferit cadou este o opțiune preferată de mulți. Totuși, semnificațiile ceasului fac ca această opțiune să fie de multe ori evitată.

Ceasul oferit cadou marchează trecerea timpului. Indiferent că vorbim de un ceas de mână, un ceas de buzunar sau unul de cameră, el poate transmite un mesaj. astfel, marchează momentul oferirii, trecerea timpului, dar și clipa unei despărțiri.

Foarte multe cupluri de îndrăgostiți s-au despărțit dacă la prima întâlnire, primul cadou pt iubit a fost oferit a fost un ceas. Adică ceasul oferit cadou  ar arăta faptul că totul e limitat în timp. 

Lucrurile se schimbă când vine vorba de căsnicii bine sudate sau de copii. Ceasul,  întotdeauna a însemnat o formă de respect social. Fiecare oraș medieval avea ceas cu turn. Fără ceas cu turn, orașul nu avea acest râvnit statut urban.

Omul cu ceas de buzunar, în vechime, era foarte respectat. La fel și cei care au purtat ceasuri de mână. Foarte mulți copii și-au dorit un ceas după ce au depășit cel puțin nivelul claselor primare. Evident, azi, telefoanele de care nu ne despărțim, au și ceas. Numai că având ceas, ai un statut social.

Sunt situații în care ceasul oferit cadou poate fi văzut ca un semn de lipsă de apreciere. Sunt persoane care nu poartă niciodată ceas. Evident, dacă cunoști persoana respectivă și știi că nu poartă de obicei ceas, ceasul oferit cadou înseamnă a jigni persoana respectivă.

În schimb, dacă știi că iubitul tău este colecționar, poți alege o piesă deosebită.

Cele mai apreciate ceasuri pentru iubiți sunt cele mecanice. Sunt elegante iar ticăitul arcului și rotițelor prinse în angrenaje cu rubine dau un farmec aparte. Evident, ceasurile cu baterie au farmecul lor, dar zgomotul de quartz nu l-a depășit pe cel al ceasului mecanic.

Doamnele preferă și ceasurile de mână, dar și pe cele de tip broșă, pandant sau inel. Foarte nulte persoane agreează ceasurile de cameră, care pot sta pe masă sau pe perete.

Ceasul este așadar un simbol al trecerii timpului. Multe ceasuri au fost opere de artă în sine. În primul rând, materialele prețioase din care sunt făcute, decorațiunile cu bijuterii fac diferența. 

Sunt ceasuri scoase în ediții limitate. Tradiția spune că Elveția este țara în care se produc cele mai bune ceasuri. Evident, prețurile sunt pe măsură.

Dacă totuși, vrei să oferi cadou un ceas iubitului tău, trebuie să ții seama de stilul celui sau celei care va primi cadoul. Un tip de ceas merge la o ținută business, un alt tip de ceas merge la o ținută casual sau la una sport. 

Nu poți purta un ceas sport, indiferent de valoare, la o ținută de seară sau la una business. 

Mai sunt nostalgici care preferă ceasurile de buzunar. Sunt magazine care oferă și astfel de obiecte, unele originale, altele copii.

Ceasul este un obiect care trebuie privit cu discreție și nu expunând toată mâna. De regulă, cu un deget, ridici manșeta cămășii, sau dacă ai tricou, înclini puțin mâna, cât să vadă ochiul.

Nu este indicat să privești ceasul când te afli într-o discuție. Persoana se poate simți jignită că vrei să nu mai stai de vorbă.

În general, ceasul are povestea lui. Cu cât o înțelegi mai bine, cu atât vei ști să îl oferi când trebuie și cui trebuie.

Adauga un comentariu