National

CEDO: Procesul intentat României a fost pierdut de omul de afaceri Ion Țiriac

Publicat: 30 nov. 2021
Ion Tiriac
Ion Tiriac

Omul de afaceri Ion Țiriac a pierdut procesul intentat României la CEDO pentru că presa a dezvăluit informații privind contractele sale cu statul.

„Ion Tiriac a pierdut la CEDO procesul pe care l-a intentat Romaniei in fata Curtii de la Strasbourg. Omul de afaceri s-a plans ca i-ar fi fost incalcat dreptul la imagine, onoare si demnitate dupa ce un jurnalist a scris in 2010 despre afacerile sale cu statul. Tiriac l-a dat in judecata atunci si i-a pretins daune morale de 130.000 de euro. A pierdut la toate instantele, iar in 2016 a dat in judecata si Romania, de asta data la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. CEDO a stabilit ca nu a fost incalcat articolul 8 din Conventie”, scrie Ovidiu Oanță.

Ion Țiriac, infectat cu COVID-19

Ion Țiriac (81 de ani) a dezvăluit că a avut COVID-19. Între timp, s-a refăcut și a ales să se vaccineze. Omul de afaceri a contractat virusul Sars-CoV-2, dar a ales să țină acest lucru secret până acum. Ion Țiriac spune că a trecut ușor peste infectarea cu virusul, fără a avea simptome, și mărturisește că s-a imunizat cu serul celor de la Pfizer/BioNTech.

„Am avut norocul norocului, am trecut prin ea fără să simt, aproape nu știam că o am la vârsta asta tânără la care sunt, la 82 de ani (n.r. – îi va împlini pe 9 mai) n-am avut absolut niciun simptom. Se întâmplă, mai bine așa decât altfel. Am fost la un test de rutină, am fost în Statele Unite, de-acolo am luat-o, de la fiică-mea, care a luat-o de la Universitate. Am trecut toți peste cu bine, mulțumesc lui Dumnezeu.

Având în vedere că mi-a venit rândul la vaccin, le-am făcut pe amândouă (n.r. dozele). L-am făcut pe cel pe care mi l-a dat, mi se pare că Pfizer. Este un vaccin ca toate vaccinurile. N-ai cum să nu-l faci, dacă ai puțină minte în cap”, a spus Ion Țiriac pentru ObservatorNews.

Ion Ţiriac, cheltuieli de 100.000 de euro în fiecare lună

Se pare că omul de afaceri are cheltuieli de 100.000 de euro în fiecare lună. Ion Ţiriac deține trei avioane de lux, iar costurile de întreţinere şi salariile pentru angajaţi ajung la această sumă.

Înainte de izbucnirea pandemiei, compania lui Ion Ţiriac genera venituri uriaşe. În acelaşi timp, şi taxele erau pe măsură. Pe aeroporturile din România, costurile de aterizare sunt de 300 de euro pe aeroportul Otopeni, 100 euro pe aeroportul Băneasa, 600 de euro pe aeroportul din Cluj și 50 de euro pe cel din Iași.

Pentru asigurarea celor trei aeronave, Ion Ţiriac plăteşte anual 1.500.000 de euro. „Vedeta” este aeronava Bombardier G5000, o adevărată bijuterie şi care l-a costat pe Ion Ţiriac 30 de milioane de euro.

Adauga un comentariu