Local

Cei doi tineri arestați din cauza drogurilor rămân după gratii! Traficanții, luați ca din oală de oamenii legii

Publicat: 14 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cei doi tineri arestați din cauza drogurilor rămân după gratii Traficanții luați ca din oală de oamenii legii
Tinerii arestați din cauza drogurilor rămân după gratii

Cei doi tineri care au fost arestați preventiv în luna iulie de magistrații din Iași din pricina drogurilor rămân după gratii. Atunci, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare făcută de anchetatori pe numele lui Andrei Jăscu și Mihai Daniel Marin, pentru trafic de droguri de mare risc

Indivizii arestați preventiv din cauza drogurilor au depus contestație împotriva deciziei arestului preventiv, însă aceasta a fost respinsă de magistrați.

Tinerii arestați din cauza drogurilor rămân după gratii

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare făcută de anchetatori pe numele lui Andrei Jăscu și Mihai Daniel Marin, la finele lunii iulie 2022. De atunci, indivizii se află în arest preventiv, contestația în ceea ce privește eliberarea fiind respinsă.

Oamenii legii i-au săltat pe cei doi în urma unei acțiuni-fulger și i-au dus la audieri. Pe data 15 iulie 2022, Andrei Jăscu și Mihai Daniel Marin au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de droguri de mare risc.
A doua zi, sâmbătă, 16 iulie 2022, cei doi au fost duși la sediul Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă.

„Instanța admite propunerea formulată de procurori, de arestare preventivă a inculpatului Andrei Jăscu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Admite propunerea formulată de Parchet, de arestare preventivă a inculpatului Mihai Daniel Marin, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, afirmau anchetatorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată în continuare. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași vor stabili ce se va întâmpla cu cei doi tineri, Andrei Jăscu și Mihai Daniel Marin.

Șase persoane cercetate pentru trafic de droguri

Polițiștii din Iași au organizat și desfășurat o acțiune care a vizat documentarea activității infracționale a șase persoane cu vârste cuprinse între 32 și 44 de ani, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cursul anului 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit, în municipiul Iași, cocaină și cannabis către mai mulți consumatori.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 11 percheziții domiciliare în județul Iași, fiind puse în executare 6 mandate de aducere. Două dintre persoane au fost reținute de către procurorul de caz, iar față de o altă persoană a fost luată măsura controlului judiciar.

Pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost ridicate doze de substanțe susceptibile a fi cannabis, cocaină, precum și cântare electronice de precizie, care ar fi fost folosite la vânzarea drogurilor, dar și sume de bani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri risc și mare risc, în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt.

Comentarii
Adauga un comentariu