Local

Cei doi universitari ieşeni, foşti vicepreşedinţi ai Academiei Române, s-au retras de la conducerea valorosului for

Publicat: 06 mai 2022
Academia Română și-a ales miercuri, 4 mai 2022, noua conducere, pentru un mandat de patru ani

Academia Română și-a ales miercuri, 4 mai 2022, noua conducere, pentru un mandat de patru ani. În cadrul Adunării Generale au fost aleși, prin vot secret, cei patru vicepreședinți și secretarul general, care, alături de președintele Academiei Române, ales în data de 5 aprilie 2022, vor alcătui Biroul Prezidiului.

Rezultatele votului sunt:
– academician Răzvan Theodorescu: vicepreședinte
– academician Mircea Dumitru: vicepreședinte
– academician Marius Andruh: vicepreședinte
– academician Nicolae-Victor Zamfir: vicepreședinte
– academician Ioan Dumitrache: secretar general

Conform Statutului Academiei Române, Biroul Prezidiului este organul executiv și conduce activitatea instituției între întrunirile Prezidiului. Organul suprem de conducere a Academiei Române este Adunarea Generală.

Important este de menţionat faptul că cei doi universitari ieşeni, foşti vicepreşedinţi ai Academiei Romane, s-au retras de la conducerea valorosului for. Bogdan C. Simionescu se va întoarce la Institutul de Chimie Macromoleculară Petru Poni şi la catedra TUIASI, iar istoriul Victor Spinei se va întoarce în zona de cercetare şi colaborare cu Facultatea de Istorie din cadrul UAIC Iaşi, respectiv cu Institutul de Arheologie.

Reiteram faptul că preşedintele Academiei Romane este acad. prof. univ dr. Ioan Aurel Pop. Adunarea Generală a Academiei Române, alcătuită din membri titulari, membri corespondenţi şi membri de onoare, şi-a exprimat opţiunea cu o majoritate de 142 din 157 voturi exprimate.

 
Comentarii
  • Zero moldoveni in conducerea Academiei Romane … Ce sa mai zici? Doar atat : „Am voit unire si am capatat anexiune” – cum bine spunea un unionist din secolul 19.
    Singurul vicepresedinte care intr-adevar impune este Zamfir – fizician. Restul …

Adauga un comentariu