2 dovlecei mici
sare
piper negru
4-5 căței de usturoi
făină
ulei
2 ouă
3 linguri smântână
1/2 linguriță sare
3-4 linguri făină
50 g cașcaval
mărar
4-5 linguri smântână
mărar
3 căței de usturoi
sare
piper negru
Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii rondele. Îi așezăm într-un bol. Adăugăm sarea, piperul, usturoiul zdrobit și amestecăm bine. Pentru sos, turnăm smântâna într-un bol. Adăugăm mărarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul și amestecăm bine.
Pentru panadă, batem ouăle spumă. Adăugăm smântâna, sarea, făina și amestecăm bine. Adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare mică. Dăm fiecare cerculeț de dovlecel prin făină, pe urmă prin panadă.
Coacem dovleceii într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenesc frumos. Serviți dovleceii pane cu sosul de smântână și usturoi!